Skip to content
Akcija

Urološki čaj (Čaj broj 86 )

4.6 (5 reviews)

683.00 RSD (sa PDV)

Pospešuje lučenje mokraće, povoljno deluje kod upale tkiva urinarnog sistema ili iritacije sluzokože mokraćnih kanala. Preporučuje se kao podrška fiziološkim funkcijama bubrega.

Šifra proizvoda: 611862 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

UROLOŠKI ČAJ  –  Moć bilja

Sastav:
List koprive (Urticae folium)
Herba troskota (Polygoni avicularis herba)
Herba rastavića (Equiseti herba)
List medvetke (Uvae ursi folium)
List peršuna (Petroselini folium)
List artičoke (Cynarae folium)
List breze (Betulae folium)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumovu), slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), gorki seskviterpenski lakton cinaropikrin, hidrohinonske derivate (arbutin i metil-arbutin), iridoide, flavonoide, karotenoide, fitosterole, saponine,  tanine, sluzi, inulin i vitamine A, B1, B2 i C.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Urološkog čaja svojim blagim diuretičnim efektom povoljno deluju na pospešenje lučenja mokraće ne dovodeći do pormećaja balansa elektrolita. Takođe, pokazuju i antiseptično i protivupalno dejstvo, pa povoljno deluju u slučaju upale tkiva urinarnog sistema ili iritacije sluzokože mokraćnih kanala.

Upotreba UROLOŠKOG ČAJA preporučuje se: za oporavak bubrežnog parenhima i kao podrška fiziološkim funkcijama bubrega u slučaju povišenih vrednosti uree i kreatinina u krvi.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Urološkog čaja.

Način pripreme i upotrebe čaja: Četiri supene kašike čajne mešavine preliti sa 1 litar hladne vode. Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 1 sat. Procediti i dobijenu količinu čaja popiti u toku dana.

Pakovanje: 200 g

5 recenzija za Urološki čaj (Čaj broj 86 )

 1. Ivana

  Postovani,

  Da li je u redu koristiti uroloski caj kada je u pitanju ostecenje sluzokoze besike obzirom da su urea i kreatinin u granicama normale?

  Hvala puno

  • Institut Dr Josif Pancic

   Urološki čaj se može koristiti i kod oštećenja sluzkože bešike, kao i Čajna mešavina kod upale mokraćne bešike.

 2. Dragana

  Poštovani, da li ovaj čaj ima neke nuspojave? Da li mogu svi da ga piju za smanjenje kreatinina?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Ukoliko se koristi prema uputstvu, čaj ne bi trebalo da dovede do neželjenih dejstava, i može se koristiti kod povišenog kreatinina.

 3. Ljubica

  Postovani, koliko dugo moze da se pije ovaj caj kod regulisanja uree i kreatinina, tacnije da li postoji pauza nakon nekog vremena? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Preporuka je da se čaj pije tokom tri meseca u kontinuitetu pa da se potom pauzira tokom mesec dana. Posle pauze možete ponoviti ciklus upotrebe čaja.

 4. Infection

  postovani, moze li se ovim cajem resiti nekoliko vrsta bakterija, enterokok, streptokok, njihove podvrste.
  Kolika je potrebna upotreba istog?
  Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Urološki čaj je namenjen za upotrebu kod povećanih vrednosti uree i kreatinina. Kod bakterijskih infekcija urinarnog sistema preporučujemo upotrebu Čajne mešavine kod bakterija u mokraći za odrasle ili Čajne mešavine kod bakterija u mokraći za decu i trudnice.

 5. Uroloski caj

  Dobro vece. Kako se moze poruciti uroloski caj ? Koja je cijena caja u km ? Imali ga kupitu u Prnjavoru RS.

  • Zorica Drazic

   Naše proizvode u Republici Srpskoj distribuiraju ovlašćene veledrogerije tako da nemamo uvid u to po kojoj se ceni prodaje. Nažalost, isporuke poštom uz plaćanje pouzećem van teritorije Republike Srbije još uvek nisu moguće.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top