Skip to content

Biljne kapi za spavanje

4.81 (36 reviews)

322.00 RSD (sa PDV)

Aktivni sastojci preparata deluju umirujuće kod stanja nervne napetosti, osećanja straha i poremećaja sna usled nervoze. Preparat omogućuje lak i miran san i ne stvara naviku.

Šifra proizvoda: 640181 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

Kapi za spavanje
TINCTURA INSOMNIA

Sastav:
Tinktura lavande ( Lavandulae tinctura )
Tinktura matiénjaka ( Melissae tinctura )    
Tinktura odoljena ( Valerianae tinctura )
Tinktura angelike ( Angelicae tinctura )
Tinktura kamilice ( Chamomillae tinctura )
Tinktura hmelja ( Lupuli tinctura )
Tinktura majorana ( Majoranae tinctura )
 
Delovanje:
Aktivni sastojci preparata deluju umirujuće kod stanja nervne napetosti, osećanja straha i poremećaja sna usled nervoze. Preparat omogućuje lak i miran san i ne stvara naviku.

Način primene:
Uzima se pred spavanje 20 – 30 kapi, a kod jače nesanice i po jedna kafena kašika.

Napomena: preparat sadrži aklohol (etanol)!

Način čuvanja:
Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25ºC, van domašaja dece.

Rok upotrebe:
18 meseci.

Pakovanje:
30 ml

36 recenzija za Biljne kapi za spavanje

 1. Bojana

  Poštovani,
  Imam izuzetno los san. Soavam 5, 6 sati i budim se 20 puta nocu. Cesto ne mogu dugo ni da zaspim. Zbog hipertireoze. Koristim terapiju Tiastat i propanolol.
  Da li mogu koristiti ove kapi uz ovu terapiju i da li preporucujete jos nesto uz kapi.

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Prema do sada dostupnim podacima, upotreba kapi ne bi trebalo da utiče na terapiju, s tim što je potrebno napraviti 2 sata pauze između uzimanja kapi i lekova. Ukoliko je sa upotrebom saglasan endokrinolog, od naših proizvoda biste mogli koristiti Čajnu mešavinu kod strume čiji aktivni sastoci povoljno deluju na srčani ritam i normalizovanje krvnog pritiska, deluju umirujuće i na centralni nervni sistem, ublažavajući nervozu, napetost i poremećaj sna, a takođe povoljno deluju i na regulisanje varenja. Kod nesanice možete koristiti Kapi za spavanje ili Odoval S kapsule koje takođe doprinose regulisanju sna.

 2. Milena

  Postovani, vasi proizvodi su pomogli dosta puta, ali za ovaj me zanima da li moze da pomogne kod ne spavanja koje traje dva-tri dana izazvana isuvise prevelikim stresom ili je vise za laksi oblik nesanice? Hvala

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Kod nesanice možete koristiti naš preparat Odoval S kapsule, koji povoljno deluje na opuštanje i olakšava zaspivanje. Dodatno, možete i da koristite Biljne kapi za spavanje.

 3. Dusan

  Postovani,
  Da li kapi deluju vec nakon prve upotrebe?

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Biljne kapi za spavanje vrlo brzo daju rezultat, a to je najčešće već posle 7-10 dana upotrebe.

 4. Zorica

  Poštovani, otac ima terapiju Haloperidol 1mg uz večeru, osim redovne terapije za srce: metaprolol, norvask, monopril,crestor. S obzirom da noću ne može da spava da li kapi za spavanje možemo da mu damo s obzirom na navedenu terapiju? Unapred hvala na odgovoru

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   S obzirom na terapiju potrebno je da se konsultujete sa lekarom. Nesanica se verovatno javlja kao posledica uzimanja leka Haloperidol.

 5. Марко

  Поштовани, имам проблем са несаницом 2 месеца. Користим бромазепан од 1.5мг. Да ли капи могу заменити наведену дозу по јачини. Или треба узимати још нешто.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom da Biljne kapi za spavanje nisu registrovane kao biljni lek, za sada nema uporedne studije kojima bi se mogla utvrditi efikasnost određene doze kapi u odnosu na određenu dozu nekog leka. O svakoj upotrebi proizvoda od lekovitog bilja uz redovnu terapiju, ili zameni redovne terapije proivodima od lekovitog bilja, potrebno je da se posavetujete sa Vašim lekarem koji je upućen u Vaše stanje zdravlja i najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od promene terapije.

 6. Andrijana

  Dobar dan, da li smem da popijem biljne kapi za spavanje noc pre vadjenja prolaktina, hormona stresa? Zanima me da li mogu da uticu na analize.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Iako Biljne kapi za spavanje ne bi trebalo da utiču na nivo prolaktina, preporučili bismo da ih ne koristite veče pre analize, kako biste izbegli bilo kakav uticaj na rezultate.

 7. Živojin

  Da li kapi mogu da se upotrebljavaju, uz korišćenje leka barios ( beta blokator)?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema do sada dostupnim podacima, upotreba kapi ne bi trebalo da utiče na terapiju beta blokatorima, s tim što je potrebno napraviti 2 sata pauze između uzimanja kapi i leka.

 8. Anonimni

  Poštovani recite mi molim vas da li Kapi za spavanje može koristiti moj sin koji ima 18 godina.
  Ako je odgovor da kako i na koji način da bi se postigao najbolji efikat?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za spavanje mogu koristiti osobe stare 18 godina, 30 kapi rastvoreno u malo vode treba popiti pola sata pre odlaska na spavanje. Radi boljeg efekta, kapi se mogu dodati u čaj od cveta kamilice ili Čaj za umirenje.

 9. Slađana (potvrđen vlasnik)

  Poštovani,

  Imam problem sa neredovnim spavanjem i nesanicom već godinama. Ove kapi mi pomažu da imam kvalitetniji san. Međutim, njihovo dejstvo traje otprilike 4-5 sati. Da li bih nakon tog perioda smela ponovo da uzmem kapi?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, kapi možete uzeti i pri buđenju tokom noći.

 10. Marko

  Da li se kapi mogu koristiti zajedno sa cajem od nadzemnog dela kantariona pre spavanja, ukapavanjem u caj radi jaceg zajednickog delovanja? Ili bi preporucili neku drugu kombinaciju?
  Da li je dozvoljena paralelna upotreba melatonina?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti uz čaj od kantariona, ili uz Čajnu mešavinu broj 2. Melatonin se može koristiti paralelno sa Kapima za spavanje.

 11. Tanja

  Poštovani,

  Kapi su odlične. San se mnogo popravio!

  Da li se posle mesec dana korišćenja kapi mora napraviti pauza i kolika? I da li se posle pauze može nastaviti opet sa mesec dana neprekidnog korišćenja?

  Hvala!

  Tanja

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Tanja, najlepše Vam zahvaljujemo na komentrau i veoma nas raduje što ste zadovoljni dleovanjem kapi. Posle mesec dana upotrebe se preporučuje desetak dana pauze, koja može biti i duža, ukoliko je upotreba kapi dovela do normalizovanja sna. Posle pauze, po potrebi, možete nastaviti sa upotrebom kapi.

 12. Milenko

  Poštovani,
  da li je moguće uzimati ove kapi u toku terapije lekovima Anafranil, Rispolept, Ursofalk i Famotidin?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Paralelna upotreba lekova koji sadrže risperidon i klomipramin i ekstrakata valerijane (koji sadrže kapi) bi mogla dovesti do potenciranja neželjenih efekata, stoga bismo preporučili da se o upotrebi Kapi za spavanje uz redovnu terapiju posavetujete sa lekarem koji najbolje poznaje Vaše stanje zdravlja i najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od paralelne upotrebe. Kada su u pitanju lekovi koji sadrže ursodezoksoholnu kiselinu ili famotidin, kapi se mogu koristiti s tim da između upotrebe kapi i lekova napravite pauzu od bar 2 sata.

 13. Milica

  Poštovani, pijem više lekova a to su pronison, imuran, ponekad enalapril i propranolol a imam problem sa nesanicom. Da li mogu kapi da koristim s obzirom na alkohol? Hvala unapred na odgovoru.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za spavanje možete koristiti uz navedenu terapiju pri čemu je neophodno da napravite bar 2 sata pauze između uzimanja lekova i kapi.

 14. Vlada

  Da li kapi mogu da se upotrebljavaju:
  1) ako se pije magnezijum hlorid negde pred spavanje
  2 ) ako se pije ulje crnog kumina

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi mogu da se upotrebljavaju uz navedene proizvode. Ukoliko magnezijum hlorid, koji deluje laksativno, takođe popijete pred spavanje, sasvim je moguće da će vas potreba da odete u toalet probuditi tokom noći, pa Kapi za spavanje neće ispoljiti svoj puni efekat.

 15. Slavica

  Postovani,da li mogu da se koriste ove kapi obzirom da sam na putu ostavljanja ksanaksa, trenutno pijem 1/4, 2 sata pred spavanje?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Preporučili bismo da se o upotrebi kapi uz postojeću terapiju posavetuje sa lekarom, obzirom da kapi sadrže alkohol, i da sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastaav kapi mogu potencirati neka od neželjenih dejstava leka. Lekar će, obzirom na Vaše stanje, najbolje proceniti odnos koristi i rizika od istovremene upotrebe.

 16. Anonimni

  Postovani, moze li ove kapi preko dana, za anksioznost i smirenje, i za probleme varenja ? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Umesto Kapi za spavanje, tokom dana preporučujemo upotrebu Kapi za umirenje, a za regulisanje varenja možete koristiti Kapi protiv gasova u stomaku.

 17. Sanja

  Poštovani, smeju li osobe obolele od celijakije da koriste ove kapi s’ obzirom da sadrže hmelj? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Hmelj ne sadrži gluten tako da upotreba ovih kapi ne bi trebalo da bude štetna za osobe koje boluju od celijakije.

 18. Slaven Dević (potvrđen vlasnik)

  Poštovani,
  Da li ove kapi mogu uzimati i djeca? Konkretno radi se o curici od 11 godina koja ima hipertireouzu. Uz terapiju parametri su se normalizovali, ali ima problema sa nesanicom.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Upotreba kapi se ne preporučuje u dečjem uzrastu. Umesto kapi devojčici možete dati čaj pripremljen od jednakih količina cveta kamilice, lista matičnjaka i cveta lavande. Za pripremu jedne šolje čaja, jednu punu kafenu kašičicu pripremljene mešavine prelijte šoljom ključale vode, poklopite, ostavite da odstoji pola sata, pa procedite i dajte joj da popije pre odlaska na spavanje. Takođe, pamučna vrećica napunjena lavandinim cvetom može se staviti u jastuk – miris lavande deluje opuštajuće i olakšava san, a ovakva primena se preporučuje i u dečjem uzrastu kod problema sa nesanicom.

 19. Anka

  Super su. Koliko dugo se smeju koristiti?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi možete koristiti po potrebi, u slučaju povremenih nesanica, bez vremenskog ograničenja. U slučaju da je nesanica dugotrajna, možete ih koristiti svakodnevno do mesec dana u kontinuitetu.

 20. Marko

  Postovani, da li se smeju koristiti u toku uzimanja nekog vitamina npr b12, magnezijum direkt biofar? Takođe, da li mogu direktno da se uzimaju na kašiku bez rastvaranja u vodi. Koliko vremenski pre vecere najbolje uzeti, ili nakon veceranja?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti u toku uzimanja vitaminami magnezijuma. Zbog sadržaja alkohola preporučujemo da ih ipak rastvorite u malo vode.

 21. Ika

  Poštovani,
  Da li se kapi mogu koristiti tokom dojenja?
  Da se popiju navečer i poslje 7 sati podoji dete?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom na sastav i sadržaj alkohola, Kapi za spavanje ne bismo preporučili za upotrebu tokom perioda dojenja. Kod nesanice, umesto ovih kapi, možete koristiti čaj od cveta kamilica i lista matičnjaka.

 22. Jassmmim

  Poštovani,
  Da li kapi odmah daju rezultate ili ih je potrebno piti neko vreme da bi se videli rezultati? Ako da, koliko dugo?
  Hvala!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi vrlo brzo daju rezultat, najčešće već posle 7-10 dana upotrebe.

 23. Nada

  Sve preporuke za kapi! Pijem ih uglavnom tokom leta jer živim u bučnom kraju, a prozore je zbog toplote nemoguće držati zatvorene.

 24. Suzana

  Poštovani,

  Da li kapi mogu nepovoljno uticati na proces začeća? U postupku sam vantjelesne oplodnje, a imam problem sa nesanicom.
  Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Iako nam do sada nisu prijavljeni nepovojne posledice na proces začeća u slućaju istovremene upotrebe Kapi za spavanje, preporučili bismo da ih, zbog sadržaja alkohola, ipak ne koristite. Za umirenje i protiv nesanice u ovom periodu možete koristiti čaj od lista matičnjaka.

 25. Sladjan

  Da li se ove kapi mogu koristiti i u toku koriscenja leka Eutirox, za regulisanje povecanog TSH, hormona stitaste zlezde

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti tokom terapije Eutirox-om, sa tim da između uzimanja leka i kapi napravite paauzu od 2 sata.

 26. GOLUBOVIĆ

  KAPI KORISTIM VEĆ DVE GODINE ..U POČETKU SVAKE NOĆI KADA SE PROBUDIM …POSLE MESEC . DVA STANJE SE NORMALIZOVALO …SADA JEDNOM MESEČNO…REDOVAN SAN…A BILO JE 4 DO 5 SATI BEZ SNA..KAPI SU SASTAVNI DEO MOJE KUĆNE I PUTNE APOTEKE …SVE POHVALE I PREPORUKA…

 27. Alexa

  Na žalost kod mene su kapi imale samo kratkotrajni efekat, te je san trajao 3-4h.. Da li postoji još neka preporuka u formi čaja? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Dodatno možete koristiti i Čajnu mešvinu kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti, ili pojedinačne čajeve od korena valerijane i šišarica hmelja.

 28. Petar

  Poštovani, da li se kapi stavljaju na kocku šećera ili se piju iz kašike? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani Petre, preporuka je da se kapi popiju rastvorene u malo vode. Ukoliko Vam je njihov ukus izuzetno neprijatan, a nemate problema sa povišenim nivoom šećera u krvi, možete kapi nakapati i na kocku šećera.

 29. Anoniman

  Da li se ove kapi mogu koristiti tokom terapije Zoloftom?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za spavanje sadrže alkohol, stoga ih ne bi trebalo koristiti tokom terapije Zoloftom, ukoliko imate problema sa poremećajima spavanja možete koristiti čajeve od korena valerijane, šišarica hmelja ili lista matičnjaka.

 30. Kapi za put

  Da li se ove kapi mogu koristiti za smirenje i san ,tokom dugog putovanja autobusom? U pitanju je put preko 20 h?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za spavanje se mogu koristiti i za smirenje i san tokom dugog putovanja.

 31. Nebojša

  Da li ove kapi smeju da se koriste uz rivotril tablete pijem ujutru 1/4 i predveče 1/4

  • Zorica Drazic

   Poštovani,
   obzirom da kapi sadrže alkohol preporučili bismo da tokom terapije Rivotrilom kao pomoćno sredstvo kod poremećaja sna koristite čaj od valerijane ili Čajnu mešavinu kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti.

 32. Adisa

  Da li neko pravi tinkture kuci. Ako moze recept

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani,
   kako biste u kućnim uslovima napravili tinkturu potrebno je obezbediti kvalitetno lekovito bilje odgovarajuće usitnjenosti, a kao sredstvo za ekstrakciju možete koristiti dobru rakiju. Najjednostavnije je da odnos lekovitog bilja i rakije bude 1:10 . Proces ekstrakcije traje 3-4 nedelje, i vrši se u zatvorenom sudu od tamnog stakla sa širokim grlom, uz povremeno protresanje suda radi mešanja. Po završenoj ekstrakciji tečnost treba procediti kroz nekoliko slojeva gaze a masu od natopljenog lekovitog bilja takođe presom dobro ocediti i dodati ostatku tečnosti. Ovako pripremljenu tinkturu treba čuvati u posudi od tamnog stakla, najduže 18 meseci.

 33. Nikola

  Odlicne 😊

 34. Saša

  Najbolja stvar

 35. Mima (potvrđen vlasnik)

  Super su kapi 🙂

 36. Anonimni

  super je

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top