skip to Main Content

Kapi za inhalaciju

5.0 (5 reviews)

385 RSD

Šifra proizvoda: 640071 Kategorija:

Opis

Kapi za inhalaciju
GUTTAE PRO INHALATIONE

Sastav:
Etarsko ulje eukaliptusa ( Aeth. Eucalypti )
Etarsko ulje bora ( Aeth. Pini )
Etarsko ulje ruzmarina ( Aeth. Rosmarini )
Etarsko ulje pitome nane ( Aeth. Menthae pip. )  
Vehikulum
 
Delovanje:
Kapi za inhalaciju sadrže mešavinu etrskih ulja eukaliptusa, bora, ruzmarina i nane. Udisanjem se primenjuju na sluznice respiratornog trakta gde ispoljavaju antiseptično dejstvo. Inhaliranjem se ublažava zapaljenje nazalnih šupljina (kijavica, sinusi) i disajnih puteva, smiruje kašalj uzrokovan nadražajem larinksa, traheja i bronhija, vlaži respiratorna sluznica, razređuje gusti sekret i olakšava iskašljavanje.

Upotreba:  
Sipati 20 kapi u litar ključale vode i inhalirati pre spavanja.

Upozorenje:
Preparat ne koristiti kod preosetljivosti na neku od komponenti etarskih ulja i kod bronhijalne astme, kao ni kod odojčadi i male dece, zbog mogućnosti izazivanja Kratschmer-ovog refleksa ili bronhospazma.
Vruće inhalacije se ne smeju se primenjivati kod tuberkuloze pluća i krvarenja respiratornog trakta.

Čuvanje:
Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe:
18 meseci.

Pakovanje:
30 ml

5 recenzija za Kapi za inhalaciju

 1. Stevan

  Da li kapi mogu da se koriste sa ultrazvucnim inhalatorom ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Ne, kapi nisu namenjene za upotrebu uz ultrazvučni inhalator, već samo prema uputstvu, za tople inhalacije vodenom parom.

 2. Aleksandra

  Poštovanje. Zanima me da li se ovo ulje može ukapati u klasičnu posudu za radijator? Da li bi tada postojao ikakav efekat?
  Unapred hvala na odgovoru.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi možete ukapati i u klasičnu posudu za radijator i koristiti ih za osveženje vazduha u prostoriji. Ipak, kod upale disajnih organa, prehlade i kijavice potrebna je klasična inhalacija.

 3. Branko

  Ovo je odlicno. Moja mama je imala problem sa sinusima pa je ovo koristila. Ja imam 14 godina i cesto sam pod stresom (znam…) . Mislila je da bi mi mozda inhaliranje pomoglo, posto je njoj pored toga sto je resilo probleme za sinuse takodje ovaj lek opustio. Probao sam i zaista sam se mnogo bolje osecao, super je miris i sve 🙂
  Hvala vam

 4. Nenad

  Da li mogu kapi za inhalaciju da se koriste u kompresorskom inhalatoru tako sto se stave zajedno sa fizioloskim rastvorom i / ili rastvorom pantenola (kao hladna inhalacija)?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za inhalaciju nisu namenjene za upotrebu u kompresorskom inhalatoru.

 5. Milos

  Da li deca od 4 godine mogu da koriste za inhalacije

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani,
   kod dece mlađe od 7 godina Kapi za inhalaciju se mogu primenjivati isključivo po preporuci lekara i prema dozi koju lekar preporuči. Umesto kapi za inhalaciju, dete možete inhalirati čajem od kamilice ili majčine dušice (1 ravnu supenu kašiku cveta kamilice ili herbe majčine dušice za 1 litar ljučale vode).

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top