Skip to content

Kapi za inhalaciju

5.0 (10 reviews)

491.00 RSD (sa PDV)

Kapi za inhalaciju sa eukaliptusom, borom, ruzmarinom i nanom imaju antiseptično dejstvo na respiratorni trakt, smanjuju upalu sinusa, ublažavaju kašalj i olakšavaju iskašljavanje.

Šifra proizvoda: 640071 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

Kapi za inhalaciju
GUTTAE PRO INHALATIONE

Sastav:
Etarsko ulje bora ( Pini sylvestris aetheroleum )
Etarsko ulje eukaliptusa ( Eucalypti aetheroleum )
Etarsko ulje ruzmarina ( Rosmarini aetheroleum )
Etarsko ulje pitome nane ( Menthae piperitae aetheroleum )  
Vehikulum
 
Delovanje:
Kapi za inhalaciju sadrže mešavinu etrskih ulja eukaliptusa, bora, ruzmarina i nane. Udisanjem se primenjuju na sluznice respiratornog trakta gde ispoljavaju antiseptično dejstvo. Inhaliranjem se ublažava zapaljenje nazalnih šupljina (kijavica, sinusi) i disajnih puteva, smiruje kašalj uzrokovan nadražajem larinksa, traheja i bronhija, vlaži respiratorna sluznica, razređuje gusti sekret i olakšava iskašljavanje.

Način primene:  
Sipati 20 kapi u litar ključale vode i inhalirati se pre spavanja.

Napomena: preparat sadrži alkohol (etanol)!

Upozorenje:
Preparat ne koristiti kod preosetljivosti na neku od komponenti etarskih ulja i kod bronhijalne astme, kao ni kod odojčadi i male dece, zbog mogućnosti izazivanja Kratschmer-ovog refleksa ili bronhospazma.
Vruće inhalacije se ne smeju se primenjivati kod tuberkuloze pluća i krvarenja respiratornog trakta.

Način čuvanja:
Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25ºC, van domašaja dece.

Rok upotrebe:
18 meseci.

Pakovanje:
30 ml

10 recenzija za Kapi za inhalaciju

 1. Aleksandar

  Poštovani,
  Da li mogu koristiti kapi istovremeno sa Fluimucil 600 šumećim tabletama? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za inhalaciju se mogu koristiti i tokom terpije Fluimucilom.

 2. Ivana

  Sme li se kod deteta od 4 godine koristiti inhalacija čajem od žalfije, zbog problema sa uvećanim trećim krajnikom? I da li postoji neki čaj koji bi Vi preporučili za probleme sa uvećanim krajnicima?

  Pozdrav
  Ivana

  • Institut Dr Josif Pancic

   Umesto inhalacija čajem od žalfije, za inhaliranje možete primeniti mešavinu čajeva od majkine dušice, kamilice i timijana. Kod problema sa uvećanim krjnicima detetu možete dati čaj pripremljen od mešavine jednakih delova majkine dušice, kamilice, timijana, i belog sleza. Za pripremu jedne šolje čaja 1 kafenu kašičicu čajne mešavine prelijte sa 250ml ključale vode, ostavite da odstoji 15 minuta pa procedite. Detetu možete dati 2 šolje čaja dnevno, možete ga malo zasladiti kako bi ga dete radije popilo.

 3. Nikola

  Imam prizmin inhalator u kom staje od 6-8 ml tečnosti. Koliko bi mogao da stavim kapi u 6-8 ml tecnosti

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se koriste isključivo za inhalacije vodenom parom i ne smeju se koristiti u aparatima za inhalaciju.

 4. Kristina

  Najdelotvornije kapi, imamo odlična iskustva s njima. Sada jedino imam dilemu da li je bezbedno da ih koristim kao trudnica, u 9. mesecu trudnoće. Hvala!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Kristina, o bezbednosti upotrebe etarskih ulja za inhalaciju tokom trudnoće postoje oprečni podaci u literaturi. Stoga da bi možda bilo bolje da umesto Kapi za inhalaciju, za inhaliranje vodenom parom koristite neki od čajeva: kamilicu, majkinu dušicu ili timijan.

 5. Goran

  Postovani, s obzirom da imam devijaciju septuma da li bi ove kapi i inhaliranje pomoglo u otcepljavanju nosa i laksem disanju?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Devijacija septuma je anatomska varijacija koja može dovesti do pojave učestalih sinuzitisa i tegoba sa disanjem. Upotreba Kapi za inhalaciju može doprineti ublažavanju tegoba, međutim samo operativni postupak može dovesti do trajnog rešenja problema.

 6. Stevan

  Da li kapi mogu da se koriste sa ultrazvucnim inhalatorom ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Ne, kapi nisu namenjene za upotrebu uz ultrazvučni inhalator, već samo prema uputstvu, za tople inhalacije vodenom parom.

 7. Aleksandra

  Poštovanje. Zanima me da li se ovo ulje može ukapati u klasičnu posudu za radijator? Da li bi tada postojao ikakav efekat?
  Unapred hvala na odgovoru.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi možete ukapati i u klasičnu posudu za radijator i koristiti ih za osveženje vazduha u prostoriji. Ipak, kod upale disajnih organa, prehlade i kijavice potrebna je klasična inhalacija.

 8. Branko

  Ovo je odlicno. Moja mama je imala problem sa sinusima pa je ovo koristila. Ja imam 14 godina i cesto sam pod stresom (znam…) . Mislila je da bi mi mozda inhaliranje pomoglo, posto je njoj pored toga sto je resilo probleme za sinuse takodje ovaj lek opustio. Probao sam i zaista sam se mnogo bolje osecao, super je miris i sve 🙂
  Hvala vam

 9. Nenad

  Da li mogu kapi za inhalaciju da se koriste u kompresorskom inhalatoru tako sto se stave zajedno sa fizioloskim rastvorom i / ili rastvorom pantenola (kao hladna inhalacija)?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za inhalaciju nisu namenjene za upotrebu u kompresorskom inhalatoru.

 10. Milos

  Da li deca od 4 godine mogu da koriste za inhalacije

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani,
   kod dece mlađe od 7 godina Kapi za inhalaciju se mogu primenjivati isključivo po preporuci lekara i prema dozi koju lekar preporuči. Umesto kapi za inhalaciju, dete možete inhalirati čajem od kamilice ili majčine dušice (1 ravnu supenu kašiku cveta kamilice ili herbe majčine dušice za 1 litar ljučale vode).

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top