skip to Main Content

Kapi matičnjaka

371 RSD

3.0 (1 review)
Šifra proizvoda: 630254 Kategorije: ,

Opis

KAPI MATIČNJAKA  – Moć bilja

Tinctura Melissae

Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt lista matičnjaka (Melissae folium)

Osobine: List matičnjaka sadrži etarsko ulje (bogato geraniol aldehidom, citralom i citronelalom)glukozide, saponine, tanine, ćilibarnu kiselinu i mineralne soli.

Primena: Aktivni sastojci matičnjaka pokazuju blago umirujuće dejstvo a povoljno deluju i na regulisanje srčanog ritma. Takođe, jedinjenja prisutna u listu matičnjaka deluju spazmolitično, protivupalno i analgetično, pa se upotreba preporučuje kod uznemirenosti, straha, depresivnih stanja, kod lupanja srca, kod tegoba sa varenjem, kod menstrualnih tegoba kao i kod glavobolje ili zubobolje.

Ograničenja u upotrebi: Preparat sadrži alkohol pa se upotreba tinkture ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Upotreba: Tri puta dnevno 1 do 2 kafene kašičice sipati u čašu vode i popiti pre jela.

Spoljna upotreba: Može se koristiti u vidu obloga za ublažavanje otoka i bolova kod ujeda insekata, kod otoka i čireva, kao i za masažu kod bolova u zglobovima.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe: 18 meseci.

Pakovanje: 200 ml

1 recenzija za Kapi matičnjaka

  1. Milan

    Da li i kako tinktura maticnjaka moze da se kombinuje sa kapima Valerijane. Imam problem sa teskim uspavljivanjem, a zatim i budjenjem na po 2 sata. Ili preporucujete neku drugu kombinaciju.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top