Skip to content
Akcija Nema na stanju!

Kapi arnike

5.0 (1 review)

Original price was: 601.00 RSD.Current price is: 511.00 RSD. (sa PDV)

Preporučuje se kod hematoma, kontuzija, uganuća i otoka usled preloma kostiju, kao i kod reumatskih bolova, bolova u mišićima i zglobovima i flebitisa.

Nema na stanju!

Šifra proizvoda: 630462 Kategorije: , Oznake: , , , ,

Opis

KAPI ARNIKE  –  Moć bilja

Tinctura Arnicae chamissonis

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt cveta arnike (Arnicae chamissonis flos)

Osobine: Cvet arnike sadrži sadrži flavonoide (spinacetin, hispidulin, patuletin), seskviterpene, seskviterpenske laktone, kumarine (umbeliferon i skopoletin), karotenoide i etarsko ulje (bogato derivatima timola).

Primena: Aktivni sastojci cveta arnike pokazuju protivupalno, analgetski, antiseptično i antikoagulantno dejstvo, pa se upotreba KAPI ARNIKE preporučuje kod hematoma, kontuzija, uganuća i otoka usled preloma kostiju, kao i kod reumatskih bolova, bolova u mišićima i zglobovima i flebitisa.

Ograničenja u upotrebi: Upotreba Kapi od arnike ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.
Upozorenje: Kapi arnike namenjene su ISKLJUČIVO ZA SPOLJNU UPOTREBU. Proizvod se ne sme gutati niti nanositi na povređenu kožu ni otvorene rane.

Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima : Kod osetljivih osoba moguće su alergijske reakcije u vidu svraba, crvenila ili ekcema. U slučaju pojave neželjenih reakcija neophodno je obratiti se lekaru.

Spoljna upotreba: 30 – 50 kapi rastvoriti u 1 decilitru vode i naneti na obolela mesta, laganom masažom ili kao oblogu, što pre posle povrede. Kapi arnike mogu se koristiti 3-4 dana u kontinuitetu, u slučaju da u tom periodu ne dođe do ublaženja tegoba, potrebno je potražiti stručnu medicinsku pomoć.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe: 18 meseci.

Pakovanje: 50 ml

1 recenzija za Kapi arnike

  1. Anonimni

    Postovani,kao preporuku za povisen holesterol i zacepljene karotide dobila sam caj za arterosklerozu i da pijem kapi Arnike i kapi Articoke pomijesane,pa vas molim da mi kazete koliko kapi Arnike mogu da pomijesam sa Articokom?

    • Institut Dr Josif Pancic

      Ukoliko ste preporuku za upotrebu proizvoda dobili od lekara ili naturopate, preporučili bismo da im se obratite radi detaljnog uputstva o upotrebi proizvoda. Prema monografiji Evropske Medicinske Agencije, prozvodi od arnike su namenjeni samo za spoljnu upotrebu.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top