skip to Main Content
Nema na stanju!

Kapi arnike

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

421 RSD

Nema na stanju!

Šifra proizvoda: 630462 Kategorije: ,

Opis

KAPI ARNIKE  –  Moć bilja

Tinctura Arnicae chamissonis

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt cveta arnike (Arnicae chamissonis flos)

Osobine: Cvet arnike sadrži sadrži flavonoide (spinacetin, hispidulin, patuletin), seskviterpene, seskviterpenske laktone, kumarine (umbeliferon i skopoletin), karotenoide i etarsko ulje (bogato derivatima timola).

Primena: Aktivni sastojci cveta arnike pokazuju protivupalno, analgetski, antiseptično i antikoagulantno dejstvo, pa se upotreba KAPI ARNIKE preporučuje kod hematoma, kontuzija, uganuća i otoka usled preloma kostiju, kao i kod reumatskih bolova, bolova u mišićima i zglobovima i flebitisa.

Ograničenja u upotrebi: Upotreba Kapi od arnike ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.
Upozorenje: Kapi arnike namenjene su ISKLJUČIVO ZA SPOLJNU UPOTREBU. Proizvod se ne sme gutati niti nanositi na povređenu kožu ni otvorene rane.

Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima : Kod osetljivih osoba moguće su alergijske reakcije u vidu svraba, crvenila ili ekcema. U slučaju pojave neželjenih reakcija neophodno je obratiti se lekaru.

Spoljna upotreba: 30 – 50 kapi rastvoriti u 1 decilitru vode i naneti na obolela mesta, laganom masažom ili kao oblogu, što pre posle povrede. Kapi arnike mogu se koristiti 3-4 dana u kontinuitetu, u slučaju da u tom periodu ne dođe do ublaženja tegoba, potrebno je potražiti stručnu medicinsku pomoć.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe: 18 meseci.

Pakovanje: 50 ml

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top