skip to Main Content

Čaj od šišarica hmelja

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

170 RSD (sa PDV)

Šifra proizvoda: 609040 Kategorije: ,

Opis

ČAJ OD ŠIŠARICA HMELJA – Moć bilja
Sastav:
Šišarice hmelja (Lupuli strobuli)

Osobine: Šišarice hmelja sadrže monoterpene, seskviterpene (humulen i beta-kariofilen), linalool, organske kiseline, fitoestrogene, humulon, lupulon, tanine, holin i gorke sastojke.

Aktivni sastojci ŠIŠARICA HMELJA deluju umirujuće na nervni sistem i uspostavljanje normalnog sna. Gorki sastojci povoljno deluju na apetit i regulisanje varenja kao i ublažavanje crevnih grčeva, a fitoestrogeni povoljno deluju na hormonski status kod žena. Lekoviti sastojci hmelja pokazuju i antebakteriski efekat.

Upotreba ČAJA OD ŠIŠARICA HMELJA preporučuje se : kod uznemirenosti, nervoze, neuralgija i nesanice. Takođe se preporučuje za uspostavljanje hormonalne ravnoteže i ublažavanje tegoba tokom perioda pre-menopauze i menopauze. Primenjen spolja za ispiranje, povoljno deluje na epitelizaciju i zarastanje rana.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od šišarica hmelja se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : istovremena upotreba sa antidepresivima, sedativima i alkoholom može dovesti do potenciranja njihovog dejstva.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu šišarica hmelja preliti sa 150 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Procediti i piti 2-3 šolje čaja dnevno.

Pakovanje: 50 g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top