Skip to content
Akcija

Čaj od šišarica hmelja

5.0 (1 review)

Original price was: 330.00 RSD.Current price is: 281.00 RSD. (sa PDV)

Preporučuje se kod uznemirenosti, nervoze, neuralgija i nesanice. Za ublažavanje tegoba oko menopauze. Primenjen spolja za ispiranje, povoljno deluje na epitelizaciju i zarastanje rana.

Šifra proizvoda: 609040 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

ČAJ OD ŠIŠARICA HMELJA – Moć bilja

Sastav:
Šišarice hmelja (Lupuli strobuli)

Osobine: Šišarice hmelja sadrže monoterpene, seskviterpene (humulen i beta-kariofilen), linalool, organske kiseline, fitoestrogene, humulon, lupulon, tanine, holin i gorke sastojke.

Aktivni sastojci ŠIŠARICA HMELJA deluju umirujuće na nervni sistem i uspostavljanje normalnog sna. Gorki sastojci povoljno deluju na apetit i regulisanje varenja kao i ublažavanje crevnih grčeva, a fitoestrogeni povoljno deluju na hormonski status kod žena. Lekoviti sastojci hmelja pokazuju i antebakteriski efekat.

Upotreba ČAJA OD ŠIŠARICA HMELJA preporučuje se: kod uznemirenosti, nervoze, neuralgija i nesanice. Takođe se preporučuje za uspostavljanje hormonalne ravnoteže i ublažavanje tegoba tokom perioda pre-menopauze i menopauze. Primenjen spolja za ispiranje, povoljno deluje na epitelizaciju i zarastanje rana.

Ograničenja u upotrebi: Upotreba Čaja od šišarica hmelja se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: istovremena upotreba sa antidepresivima, sedativima i alkoholom može dovesti do potenciranja njihovog dejstva.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu šišarica hmelja preliti sa 150 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Procediti i piti 2-3 šolje čaja dnevno.

Pakovanje: 50 g

1 recenzija za Čaj od šišarica hmelja

  1. Marina

    Htela bih da napravim caj mami koja je u perimenopauzi. Posto nema nigde takvih visekomponentnih cajeva. Htela sam da vas zamolim za misljenje da li smem da pomesam sledece jednokomponemtne cajeve a da ne bude nekog kontra efekta:nana, hajducka trava, maticnjak, crvena detelina, hmelj, zalfija,rastavic. Unapred zahvalna mnogo

    • Institut „Dr Josif Pančić“

      U zavisnosti od maminih tegoba koje su prisutne bi trebalo napraviti čajnu mešavinu. Sve biljke koje ste naveli deluju povoljno na hormonsku ravnotežu i možete da ih pomešate i napravite čajnu mešavinu. Čaj od žalfije ne treba piti duže od dve nedelje zbog mogućeg ispoljavanja toksičnih efekata usled prisutnog tujona.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top