Skip to content
Akcija

Čaj za ublažavanje tegoba kod upale jajnika (Čaj broj 77)

4.5 (4 reviews)

388.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se ženama, kod bolova, grčeva i osećaja nadutosti, pritiska i težine u donjem delu stomaka kao, otežanog mokrenja i bolnih menstruacija izazvanih upalom jajnika.

Šifra proizvoda: 610771 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

ČAJ ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD UPALE JAJNIKA  –  Moć bilja

Sastav:  
Koren odoljena (Valerianae radix)
Herba majkine dušice (Serpylli herba)
Herba matičnjaka (Melissae herba)
Herba očajnice (Marrubii herba)
Herba kantariona (Hyperici herba)
Herba rastavića (Equiseti herba)
Cvet kamilice (Chamomillae flos)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ČAJA ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD UPALE JAJNIKA sadrži flavonoide, biflavonoide, ksantone, tanine, seskviterpenske laktone, seskviterpenske ketone i kiseline, diterpene, iridoidne monoterpene – valepotrijate, antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), kumarine, aminokiseline (GABA), holin, silicijumovu kiselinu, fenil-karbonske kiseline, etarska ulja (bogata azulenom).

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine povoljno deluju na ublažavanje bolova i grčeva kao i na olakšavanje mokrenja. Jedinjenja sa antiseptičnim efektom deluju na eliminisanje mikroorganizama koji izazivaju upale i infekcije. Takođe, aktivni sastojci deluju i blago umirujuće na nervni sistem ublažavajući nervozu i napetost.

Upotreba ČAJA ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD UPALE JAJNIKA preporučuje se : ženama, kod bolova, grčeva i osećaja nadutosti, pritiska i težine u donjem delu stomaka kao, otežanog mokrenja i bolnih menstruacija izazvanih upalom jajnika.

Ograničenja u upotrebi : upotreba Čaja za ublažavanje tegoba kod upale jajnika se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Čajna mešavina sadrži kantarion čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o istovremenoj upotrebi Čaja za ublažavanje tegoba kod upale jajnika uz medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 30 minuta. Čaj  procediti i piti tri puta dnevno po šolju čaja.

Pakovanje: 100 g

4 recenzije za Čaj za ublažavanje tegoba kod upale jajnika (Čaj broj 77)

 1. Jelena

  Da li ovaj caj moze da se pije zajedno sa kontraceptivnim pilulama ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina sadrži kantarion, čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam hormonskih preparata. Iako ovakve interakcije u praksi nisu zabeležene, a sadržaj kantariona u mešavini je nizak, većina ginekologa je protiv istovremene upotrebe, stoga je neophodno da se o istovremenoj upotrebi čaja i kontraceptivnih pilula posavetujete sa ginekologom i čaj koristite samo uz njegovu saglasnost.

 2. Marija

  Da li se ovaj caj moze piti i kod policisticnih jajnika, ili mozda mozete da mi preporucite neki drugi vas caj za policisticne jajnike? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti i kod policističnih jajnika, u kombinaciji sa Čajnom mešavinom „Calendulae compositum“, po dve šolje svakog čaja dnevno.

 3. Nevena I.

  Ok, hvala.

 4. Nevena I.

  Samo zbog valerijane ne mogu da uzmem. Neću da spavam, nego da dižem otpornost na već hronično prisutne bakterije. :/

  • Institut Dr Josif Pancic

   Valerijana je u proizvodu zastupljena u manjem procentu tako da čaj ne izaziva pospanost.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top