skip to Main Content

Čaj za regulisanje povišenog holesterola (Čaj broj 101)

4.8 (10 reviews)

422 RSD

Šifra proizvoda: 610241 Kategorija: Oznaka:

Opis

ČAJ ZA REGULISANJE POVIŠENOG HOLESTEROLA  –  Moć bilja

Sastav:  

Koren koprive (Urticae radix)
Seme piskavice (Foenugraeci semen)
Plod anisa (Anisi fructus)
Koren zečijeg trna (Ononidis radix)
List artičoke (Cynarae folium)
Cvet smilja (Helichrysi flos)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ČAJA ZA REGULISANJE POVIŠENOG HOLESTEROLA sadrži piridinske alkaloide, piranonske derivate, slobodne amino-kiseline, alantoin, fitosterole, steroidne sponine, gorki seskviterpenski lakton cinaropikrin, skopoletin, umbeliferon, eskuletin, arenarin, triterpene, lektine, kumarine, iridoidne glikozide, sluzi, tanine, flavonoide, polisaharide, inulin, organske kiseline i etarska ulja.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine povoljno deluju na sniženje nivoa holesterola, triglicerida i šećera u krvi. Takođe, aktivni sastojci deluju na oporavak jetrinog parenhima  i poboljšanje funkcija jetre, kao i na olakšanje lučenja žuči.

Upotreba ČAJA ZA REGULISANJE POVIŠENOG HOLESTEROLA preporučuje se : kod povišenih vrednosti holesterola i triglicerida u krvi.

Ograničenja u upotrebi : tokom trudnoće Čaj za regulisanje povišenog holesterola se može se koristiti u kraćem vremenskom periodu, isključivo uz saglasnost lekara. Upotreba ove čajne mešavine ne preporučuje se dojiljama kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Način pripreme i upotrebe čaja: Četiri supene kašike čajne mešavine preliti sa 1 litar hladne vode, sud poklopiti i zagrejati do ključanja. Ostaviti da stoji jedan sat, procediti i popiti u toku dana.

Pakovanje: 100 g

10 recenzija za Čaj za regulisanje povišenog holesterola (Čaj broj 101)

 1. Mico

  Prije nego postavim pitanje samo da vas jako pohvalim i da redovno koristi nasa porodica vase cajeve. Jedno pitanje samo za pripremu caja me interesuje, posto ga ja licno spremam za majku da li moze da se ovaj caj sprema na nacin da kad voda prokljuca makne se sa ringle stavi se kasika prekrijem tacnom i da ostoji sat vremena? (za kolicinu vode jedne case)

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani Mićo, najlepše Vam zahvaljujemo na komentaru, veoma nas raduje što ste zadovoljni našim čajevima.
   Čaj za regulisanje povišenog holesterola je najbolje pripremiti prema uputstvu, dakle, u hladnu vodu dodati supenu kašiku čajne mešavine i zagrejati da mešavina proključa. Bilo bi dobro da posuda za kuvanje bude poklopljena, a kad čaj proključa, skloniti sa vatre i ostaviti poklopljen jedan sat pa procediti. Naravno, možete ga pripremiti i na način koji ste vi opisali.

 2. Jovan

  Od 15.11. poceo sam da koristim caj 101 jer su moje vrednosti sve iznad referentnog opsega. Ukupni holeserol 8,5, LDL 5,79 HDL 1,62 Trigliceridi 2,4
  Imam 72 godine i poremecaj rada stitaste zlezde pa koristim Euthyrox 50 po preporuci endokrinologa.
  Koliko dugo treba da koristim navedeni caj pa da uradim kontrolni pregled. Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti tri meseca u kontinuitetu, potom preporučujemo mesec dana pauze, i tada možete ponoviti analize. Po sle pauze, po potrebi, možete ponoviti tromesečni ciklus upotrebe čaja.

 3. Dragana

  Poštovani,
  Da li ovaj čaj sme da se pije kod niskog pritiska? Moja mama ima visok holesterol i nizak pritisak, pa me zanima da li ovaj čaj može dodatno da joj snizi pritisak.
  Hvala!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj mogu koristiti i osobe koje pate od sniženog pritiska.

 4. Delija iz Valjeva

  Postovani imam jedno pitanje za vas.Imam povisene trigliceride i holesterol i uvek mi je visok GGT,ALT i AST i Bilirubin su mi normalni,pio sam svakakve lekove koje su mi doktori prepisivali ali nikakvog veceg efekta.Moja dijagnoza je masna jetra,a ja kad uradim ultrazvuk jetra je normalna i nije masna,ali imam povremeno ziganje sa desne strane ispod rebara.Moje pitanje za vas,da li da pijem ovaj caj ili caj za ciscenje jetre???Hvala,pozdrav za vas!!!!!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Shodno tegobama koje opisujete, možete koristiti obe čajne mešavine, naizmenično u ciklusima od po šest nedelja upotrebe sa po dve nedelje pauze izmešu dva ciklusa upotrebe.

 5. Katarina

  Da li se ovaj caj sme piti kod povisenog holesterola, pri cemu su vrednosti triglicerida normalne? Hvala unapred…

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, upotreba čaja se preporučuje kod povišenih vrednosti holesterola.

 6. Laka

  Već koristim kapi artičoke za holesterol, ne u punoj dozi nego 1-2 puta dnevno po 30 kapi pre jela. Da li mogu da dodam i ovaj čaj za holesterol? Ili možda i jedno i drugo u manjoj dozi… Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti istovremeno sa kapima, u količini od 2-3 šolje dnevno.

 7. Zoran Sretić

  Pošto već koristim čaj 22 (povišen pritisak) i smanjio sam na 1/4 početnu dozu lekova, smem li uporedo da koristim i ovaj (holdsterol oko 7,5)?
  Hvala unapred

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj za regulisanje holesterola možete koristiti uz Čaj kod povišenog krvnog pritiska i redovnu terapiju.

 8. Nevena I.

  Napisali ste u ovde da se čaj ne uzima ukoliko je tumor na dojci hormonski zavisan. Otuda moje pitanje.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina sadrži seme piskavice, pri čijoj upotrebi se savetuje poseban oprez i nadzor lekara kod osoba koje uporedo koriste MAO inhibitore, antokoagulanse ili hormonsku terapiju. Kod malignih procesa je sigurnije koristiti proizvode od lekovitog bilja čija je upotreba bezbedna tokom ordinirane terapije, odatle je preporuka za upotrebu Kapi artičoke umesto čajne mešavine.

 9. Nevena I.

  Koji sastojak ima efekat hormona?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Aktivni sastojci lekovitog bilja nemaju hormonski efekat.

 10. Anonimni

  Da li čaj smije koristiti neko ko liječi rak dojke?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Ukoliko je maligni proces na dojci hormonski zavisan, preporučili bismo da umesto ovog čaja koristite Kapi artičoke za regulisanje holesterola. Ukoliko proces nije hormonski zavisan, čaj se može koristiti uz redovnu terapiju.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top