Skip to content

Čaj kod manjka želudačne kiseline (Čaj broj 10)

5.0 (4 reviews)

429.00 RSD (sa PDV)

Povećava apetit, stimuliše lučenje pljuvačke, želudačne kiseline, sokova i enzima. Olakšava eliminisanje gasova, deluje umirujuće kod bolova i grčeva u stomaku. Poboljšava varenje.

Šifra proizvoda: 611101 Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

ČAJ KOD MANJKA ŽELUDAČNE KISELINE  –  Moć bilja

Sastav:
Herba pelena (Absinthii herba)
Rizom iđirota (Calami rhizoma)
Herba kičice (Centaurii herba)
Koren lincure (Gentianae radix)
Herba kantariona (Hyperici herba)
List pitome nane (Menthae piperitae folium)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Herba vranilove trave (Origani herba)
Herba trave ive (Teucrii montani herba)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži gorke iridolne glikozide, sekoiridoidne glikozide, antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), fenolkarbonske kiseline, ksantonske derivate, flavonoide, biflavonoide, triterpene, seskviterpenske laktone, sterole, cijanogene glikozide, poliacetilene, etarska ulja (koja sadrže tujon, tujil-alkohol, mentol, proazulene, akoron, fenilpropan β-azaron, timol, karvakrol), rozmaricinsku, kafenu, protokatehinsku kiselinu, amino kiseline (GABA) i tanine.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine kod manjka želudačne kiseline povoljno deluju na povećanje apetita, stimulisanje lučenja pljuvačke, želudačne kiseline, sokova i enzima u sistemu organa za varenje, što omogućava bolje i kompletnije varenje hrane. Takođe, svojim karminativnim efektom olakšavaju eliminisanje gasova, a spazmolitičnim efektom deluju umirujuće kod bolova i grčeva u stomaku.

Upotreba ČAJA KOD MANJKA ŽELUDAČNE KISELINE preporučuje se: za stimulisanje lučenja želudačne kiseline i olakšanje varenja.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod manjka želudačne kiseline.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Čajna mešavina sadrži  herbu kantariona čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam određenih lekova, preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod manjka želudačne kiseline uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti šoljom ključale vode (250 ml). Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 1 sat. Procediti i piti 3 puta dnevno po šolju toplog, nezaslađenog čaja, pre jela.

Pakovanje: 100 g

4 recenzije za Čaj kod manjka želudačne kiseline (Čaj broj 10)

 1. Zoran

  Postovani,
  da li caj moze da se koristi i ako je prisutan gastritis zbog prisustva manje kolicine zuci koja je posledica operacije zucne kese? Svi ostali simptomi manjka kiseline su tu, radjen i kucni test sodom. Hvala!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod prisustva gastritisa, generalno, ne bi trebalo podsticati lučenje želudačne kiseline pre nego što se sanira upala želudačne sluznice. Stoga bismo pre upotrebe Čajne mešavine br.10 preporučili upotrebu Čajne mešavine br.17 i Kantarionovog ulja za unutrašnju upotrebu tokom 3-6 nedelja u kontinuitetu, sve do poboljšanja stanja. Potom, u slučaju manjka želudačne kiseline, možete koristiti Čaj br.10.

 2. Tanja

  Postovani,

  A kako covek da zna da li ima manjak ili visak kiseline?
  Isla sam cak i na gastroskopiju, prilikom koje je otkriven Helicobacter, ali i „gastritis jakog intenziteta“ – inače nemam gorušicu, ume da bude malo težeg varenja i gasova. Bila sam više puta kod lekara niko ne pominje da li je višak ili manjak u pitanju.
  Hvala!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prepoznatljiv simptom viška želudačne kiseline je žgaravica, dok manjak želudačne kiseline prate osećaj težine u želucu, nadutost i podrigivanje. Gastritis nije nužno uzrokovan viškom želudačne kiseline, već može nastati i kao posledica bakterijske infekcije Helicobacter-om pylori, kao što je kod Vas utvrđeno gastroskopijom.

 3. Nikola Trandafilovski (potvrđen vlasnik)

  Nije mi najjasnije uputstvo za pripremu caja. Mislim da je doslo do greske a mozda i nije jer isto pise i na kutiji. Molim vas da jos jednom proverite uputstvo.

 4. Dix

  Caj je magican!Sta sve nisam probala od alternative i zvanicne medicine,kad sam krenula sa ispijanjem ovog caja odmah je nestao problem zarenja koje me je mucilo dugo vremena .Ovaj caj ako nestane iz proizvodnje nestajem i ja.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Raduje nas što je upotreba čajne mešavine doprinela da se oslobodite neprijatnih simptoma. Čajna mešavina je naš standardni proizvod, u programu je već više decenija, i osim u slučaju povremenih zastoja usled preopterećenosti kapaciteta proizvodnje, redovno je imamo u ponudi.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top