Čaj za regulaciju lučenja žuči (Čaj broj 3)
411 RSD
Opis
ČAJ ZA REGULACIJU LUČENJA ŽUČI – Moć bilja
Sastav:
Herba petrovca (Agrimoniae herba)
Herba kičice (Centaurii herba)
Herba podubice (Chamaedryos herba)
Cvet kamilice (Chamomillae flos)
Plod šipurka (Cynosbati fructus)
Kora krušine (Frangulae cortex)
Plod kleke (Juniperi fructus)
Herba pitome nane (Menthae piperitae herba)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Herba trave ive (Teucrii montani herba)
Cvet smilja (Helichrysi flos)
Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ČAJA ZA REGULACIJU LUČENJA ŽUČI sadrži gorke iridolne glikozide, cijanogene glikozide, antrahinonske glikozide (frangulin A i B i glukofrangulin A i B), etarska ulja (bogata proazulenom, mentolom, umbeliferonom i eskuletinom), luteolinske flavonoide, karotin, ksantonske derivate, sterole, seskviterpenske laktone, triterpene, diterpene, iridoidne monoterpene, poliacetilene, kumarine, aminokiseline, holin, alkaloide, germakranolide, polisaharide, organske kiseline, voćne kiseline, tanine, peptidne alkaloide, vitamine C, E, K, nikotin amid i tiamin.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja za regulaciju žuči povoljno deluju na
stimulisanje lučenja žuči, sokova i enzima u digestivnom sistemu, što omogućava bolje i kompletnije varenje hrane. Takođe, svolim spazmolitičnim i karminativnim dejstvom, aktivni sastojci deluju na ublažavanje grčeva i eliminisanje gasova, a antrahinonski glikozidi prisutni u lekovitom bilju svojim laksativnim efektom deluju i na regulisanje stolice.
Upotreba ČAJA ZA REGULACIJU LUČENJA ŽUČI preporučuje se : kod bolesti jetre i žuči, posle obilnijih obroka, kao i kod nadimanja, bolova i problema sa varenjem hrane bogate ugljenim hidratima i zasićenim mastima.
Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat i procediti. Piti tri puta dnevno po 200 ml nezaslađenog čaja. Deci davati prema uzrastu.
Pakovanje: 100 g
Jasna Mijajlovic (potvrđen vlasnik) –
Postovani,
Samo da proverim, caj se uvek pije posle obroka?
Srdacan pozdrav.
Institut Dr Josif Pancic –
Da, preporuka je da se čaj pije posle obroka.
Pavle –
Postovani, da li je caj pogodan kod dijagnoze Primarnog sklerozirajiceg holangitisa, tj upale zucnih piteva?
Institut Dr Josif Pancic –
Kod dijagnoze koju navodite, ukoliko je sa upotrebom čaja saglasan Vaš lekar, bolje bi bilo primeniti Čajnu mešavinu kod kamena u žuči (broj 37) obzirom na spazmolitično, karminativno, protivupalno i antibakterijsko dejstvo aktivnih sastojaka biljaka koje ulaze u sastav mešavine.
Jasmina –
Da li ovaj caj moze da se pije tokom dojenja?
Institut Dr Josif Pancic –
O upotrebi čajne mešavine tokom dojenja i njenom delovanju na odojče nema dovoljno pouzdanih podataka, stoga bi možda bilo bolje da čaj koristite tek po završetku perioda dojenja.
Ana –
Da li ovaj caj moze da se koristi i gde je prisutan kamen u zucnoj kesi ali nema napada/bolova?
Institut Dr Josif Pancic –
Kor prisustva kamena u žučnoj kesi preporučili bismo ipak upotrebu Čajne mešavine kod kamena u žuči, koji takođe reguliše lučenje žuči, doprinosi rastvaranju kamenaca i deluje na ublažavanje bolova i grčeva.
Marica –
Mozete li mi reci koji je broj caja… Hvala
Zorica Drazic –
Čaj za regulisanje lučenja žuči je pod rednim brojem 3.
Ognjen –
Odličan čaj, preporuka za sve koji imaju problema sa probavnim sistemom. Lako se podnosi i deluje brzo, mnogo bolje od raznih lekova koje sam probao