Skip to content

Čaj za olakšavanje izlučivanja tečnosti (Čaj broj 65)

5.0 (2 reviews)

536.00 RSD (sa PDV)

Poboljšava prokrvljenost srčanog mišića, srčane kontrakcije i cirkulaciju, olakšava rad bubrega. Deluju antiseptično i spazmolitično čime ublažava tegobe nastale usled grčeva.

Šifra proizvoda: 611651 Kategorije: , Oznake: , , , , ,

Opis

ČAJ ZA OLAKŠAVANJE IZLUČIVANJA TEČNOSTI KOD VODENE BOLESTI  –  Moć bilja

Sastav:  
Cvet sa listom gloga (Crataegi summitates)
List matičnjaka (Melissae folium)
Herba rastavića (Equiseti herba)
List breze (Betulae folium)
Cvet kamilice (Chamomillae flos)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži kardiotonične amine, aminokiseline, fenil karbonske kiseline, silicijumovu kiselinu, kumarine, saponine, seskviterpenske laktone, triterpenske alkohole, flavonoide, oligomerne procijanidine, tanine, holin, etarsko ulje i vitamin C.
Aktivni sastojci biljaka koje ulaze u sastav ČAJA ZA OLAKŠAVANJE IZLUČIVANJA TEČNOSTI KOD VODENE BOLESTI povoljno deluju na prokrvljenost srčanog mišića, snagu srčane kontrakcije i poboljšanje cirkulacije, a svojim diuretičnim efektom olakšavaju rad bubrega ne dovodeći do poremećaja balansa elektrolita. Takođe, aktivni sastojci biljaka koje ulaze u sastav ove čajne mešavine deluju antiseptično i spazmolitično čime ublažavaju tegobe nastale usled grčeva.

Upotreba ČAJA ZA OLAKŠAVANJE IZLUČIVANJA TEČNOSTI KOD VODENE BOLESTI preporučuje se: za olakšavanje izmokravanja, kod otoka usled usporene ili otežane eliminacije viška nakupljene tečnosti u organizmu.
Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja kao i kod dece mlađe od 12 godina, upotreba Čaja za olakšavanje izlučivanja tečnosti kod vodene bolesti, moguća je u kraćem vremenskom periodu, isključivo uz saglasnost lekara.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi  Čaja za olakšavanje izlučivanja tečnosti kod vodene bolesti uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 250 ml klučale vode. Sud poklopiti i ostaviti da odstoji 15 – 30 minuta. Pročediti i piti nezaslađen topao napitak  tri puta dnevno.

Pakovanje: 100 g

2 recenzije za Čaj za olakšavanje izlučivanja tečnosti (Čaj broj 65)

 1. Maja

  Dobar dan. Da li ovaj čaj smiju koristiti osobe koje su na hormonskoj terapiji liječenja kancera dojke?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema do sada dostupnim podacima, lekovito bilje koje ulazi u sastav čajne mešavine ne bi trebalo da utiče na metabolizam lekova koji se koriste u hormonskoj terapiji karcinoma dojke, stoga bi se istovremena upotreba mogla smatrati bezbednom.

 2. Nevena I.

  Zbunjena sam. Za čaj od breze kaže: „Ne smeju ga koristiti osobe sa edemom nastalim usled srčanih ili bubrežnih oboljenja.“
  Pa ipak je u ovoj mešavini gde se upravo voda treba izbacivati iz tkiva nakupljenih zbog malo oslabljenog i uvećanog srca.
  Jel to neki drugi edem upitanju na koji se misli u opisu ograničenja upotrebe čaja od breze? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Najlepše zahvaljujemo na komentaru i ukazanom propustu/nejasnoći u tekstu. Kada su u pitanju edemi nastali usled srčanih i bubrežnih bolesti, koji predstavljaju ozbiljan zdravstveni problem, neophodna je odgovarujuća dijagnostika i lečenje kao i praćenje bolesti od strane lekara. Stoga se upotreba čajeva kao što je brezov list ne preporučuje bez saglasnosti lekara koji ima uvid u celokupno zdravstveno stanje pacijenta i primenjenu terapiju. Brezov list deluje diuretično a u čajnoj mešavini deluje u sinergiji sa drugim lekovitim biljem na bolju prokrvljenost srčanog mišića i snagu srčane kontrakcije, čime se poboljšava cirkulacija i olakšava izlučivanje nakupljene tečnosti putem bubrega, što doprinosi smanjenju otoka.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top