skip to Main Content
Nema na stanju!

Čaj od semena bele slačice

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

160 RSD

Nema na stanju!

Šifra proizvoda: 604041 Kategorije: ,

Opis

BELA SLAČICA  

 
Latinski naziv i familija :    Sinapis alba L. (Brassicaceae)
Opis :    Stabljika je uspravna, valjkasta i granata. Listovi na drškama su duboko usečeni sa velikim vršnim režnjem. Cvetovi su žuti u gustim cvastima, a seme je žuto, ljutog ukusa. Poreklom je iz Mediterana, kosmpolitska je vrsta, raste po njivama, pored puteva i gaji se.
Kao lekoviti deo biljke koristi se :    Osušeno seme (Sinapis albae semen)
Hemijski sastav :    Seme slačice sadrži preko 30% masnog ulja, sluzi, glukozinolate koji hidrolizom daju neisparljivi oksibenzilizosulfocijanat i sinapin.
Upotreba :    Za olakšanje varenja. Kao sredstvo za draženje kože, izaziva hiperemiju, lokalno delovanje traje od 24-48 sati.
U narodnoj medicini se koristi :    U obliku kataplazmi protiv reume, neuritisa, hroničnih degenerativnih oboljenja zglobova, kod kašlja i bronhitisa.
Takođe se koristi: Kao začin i za proizvodnju senfa.    
Način pripreme i upotrebe čaja :    Unutrašnja upotreba: istucati 8-10 zrna slačice i sipati u 200 ml hladne vode. Piti dva puta dnevno pre jela, ujutro i uveče.
Spoljašnja upotreba: samleti 100-200 g semena slačice i staviti u vodu za kupanje. Za pripremu obloge usitniti 50-70 g semena i pomešati sa toplom vodom. Dobijenu kašastu masu uviti u platno. Obloge držati na obolelom mestu 5-10 minuta. Primena ne treba da bude duža od dve nedelje.

Pakovanje : 100g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top