Skip to content
Akcija

Čaj od semena bele slačice

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

Original price was: 330.00 RSD.Current price is: 281.00 RSD. (sa PDV)

U narodnoj medicini se koristi u obliku kataplazmi protiv reume, neuritisa, hroničnih degenerativnih oboljenja zglobova, Olakšava kašalj, bronhitis i varenje.

Šifra proizvoda: 604041 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

ČAJ OD SEMENA BELE SLAČICE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Sinapis alba L. (Brassicaceae)
Opis: Stabljika je uspravna, valjkasta i granata. Listovi na drškama su duboko usečeni sa velikim vršnim režnjem. Cvetovi su žuti u gustim cvastima, a seme je žuto, ljutog ukusa. Poreklom je iz Mediterana, kosmpolitska je vrsta, raste po njivama, pored puteva i gaji se.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušeno seme (Sinapis albae semen).
Hemijski sastav: Seme slačice sadrži preko 30% masnog ulja, sluzi, glukozinolate koji hidrolizom daju neisparljivi oksibenzilizosulfocijanat i sinapin.
Upotreba: Za olakšanje varenja. Kao sredstvo za draženje kože, izaziva hiperemiju, lokalno delovanje traje od 24-48 sati.
U narodnoj medicini se koristi: U obliku kataplazmi protiv reume, neuritisa, hroničnih degenerativnih oboljenja zglobova, kod kašlja i bronhitisa.
Takođe se koristi: Kao začin i za proizvodnju senfa.
Način pripreme i upotrebe čaja: Unutrašnja upotreba: istucati 8-10 zrna slačice i sipati u 200 ml hladne vode. Piti dva puta dnevno pre jela, ujutro i uveče.
Spoljašnja upotreba: samleti 100-200 g semena slačice i staviti u vodu za kupanje. Za pripremu obloge usitniti 50-70 g semena i pomešati sa toplom vodom. Dobijenu kašastu masu uviti u platno. Obloge držati na obolelom mestu 5-10 minuta. Primena ne treba da bude duža od dve nedelje.

Pakovanje: 100g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top