Skip to content
Akcija Nema na stanju!

Čaj od nadzemnog dela dimnjače

5.0 (1 review)

185.00 RSD (sa PDV)

Aktivni sastojci dimnjače deluju protivupalno, takođe, povoljno deluju na ublažavanje grčeva i na regulisanje lučenja žuči.

Nema na stanju!

Šifra proizvoda: 602151 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA DIMNJAČE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Fumaria officinalis L. (Fumariaceae)
Opis: Nežna jednogodišnja biljka sa žiličastim korenom. Stabljika je razgranata, često polegla, dugačka do 60cm, obrasla perasto deljenim listovima. Cvetovi su ružičasti do zagasito crveni, sitni, udruženi u grozdaste cvasti.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke u cvetu (Fumariae herba)
Hemijski sastav: Sadrži 1% benzilizohinolinskih alkaloida, flavonske glikozide, derivate kafene kiseline, sluzi
Upotreba: Aktivni sastojci dimnjače deluju protivupalno, takođe, povoljno deluju na ublažavanje grčeva i na regulisanje lučenja žuči. Koristi se u obliku čaja i tinkture.
U narodnoj medicini se koristi: Kao sredstvo za jačanje, za poboljšanje prometa materija, kod bolesti jetre i žuči, kod čira na želucu, zatvora, za pospešivanje izlučivanja mokraće i pojačanje znojenja. U obliku svežeg soka kod hroničnih bolesti stomaka i jetre, a spolja za mazanje kod lišajeva, ekcema, osipa i drugih kožnih bolesti. Koristi se i kao salata zajedno sa drugim gorkim zeljastim biljkama.
Ograničenja u upotrebi: Zbog toga što sadrži alkaloide pri oralnoj upotrebi treba biti oprezan, koristiti je u manjim količinama i tokom kraćeg vremenskog perioda. Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu supenu kašiku herbe dimnjače preliti sa 200ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji 10-15 minuta, potom procediti i popiti.

Pakovanje: 100g

1 recenzija za Čaj od nadzemnog dela dimnjače

  1. Predrag Siljic

    Naucno potvrdjeno da ova biljka zaista deluje lekovito na zucne puteve.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top