Skip to content
Akcija

Čaj od lista ruzmarina

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

296.00 RSD (sa PDV)

Za bolju prokrvljenost kože, kao sredstvo za ublaženje grčeva, stimulisanje lučenja žuči, olakšanje varenja i eliminaciju gasova. Povećava prokrvljenost srčanog mišića.

Šifra proizvoda: 601218 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD LISTA RUZMARINA – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Rosmarinus officinalis L. (Lamiaceae)
Opis: Zimzelen, veoma aromatičan žbun sa uspravnim, mrkim granama. Listovi su igličasti i kožasti, celog oboda. Sa lica su sjajno zeleni i imaju brazdu od glavnog nerva. Cvasti su sa 5-10 cvetova. Pršljenovi sa cvastima su grupisani u grozdove. Krunica je ljubičasta. Raste na Mediteranu a gaji se u kontinentalnom delu zemlje.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen list (Rosmarini folium).
Hemijski sastav: List ruzmarina sadrži etarsko ulje (1-2,5%), flavonoide, rozmaricinsku kiselinu, ditrepene, triterpene.
Upotreba: Za bolju prokrvljenost kože, kao sredstvo za ublaženje grčeva, stimulisanje lučenja žuči, olakšanje varenja i eliminaciju gasova. Povećava prokrvljenost srčanog mišića.
U narodnoj medicini se koristi: Za olakšanje varenja, spolja kod reumatizma, mijalgija i neuralgija, u kupkama za draženje kože. Koristi se i kao antioksidans i kao začin u prehrambenoj industriji.
Ograničenja u upotrebi: Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće.
Način pripreme i upotrebe čaja: Kafenu kašiku lista ruzmarina  preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 15 minuta. Čaj procediti i piti dva do tri puta dnevno po šolju čaja.

Pakovanje: 80g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top