Skip to content

Čaj od lista plućnjaka

5.0 (2 reviews)

437.00 RSD (sa PDV)

Sredstvo za razređivanje bronhijalnog sekreta i olakšavanje iskašljavanja, mokrenja, za skupljanje tkiva i kod blažih proliva. U terapiji plućnih bolesti i tuberkuloze.

Šifra proizvoda: 601208 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD LISTA PLUĆNJAKA -Moć bilja

Latinski naziv i familija: Pulmonaria officinalis L. (Boraginaceae)
Opis: Stabljika je pokrivena brojnim čekinjastim žlezdastim dlakama. Prizemni listovi su u rozeti, krupni i jajasti, sa belim pegama na licu liske. Cvetovi su na drškama, od crvene do ružičastoplave boje, ređe beli. Raste u centralnoj i istočnoj Evropi i zapadnom Sibiru, u svetlim listopadnim i četinarskim šumama na svim vrstama podloge.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Pulmonariae herba).
Hemijski sastav: Herba plućnjaka sadrži sluzi, mineralne materije, silicijumovu kiselinu, tanine, flavonoide, alantoin, tragove alkaloida.
Upotreba: Kao sredstvo za razređivanje bronhijalnog sekreta i olakšavanje iskašljavanja, za olakšavanje mokrenja, za skupljanje tkiva, kod blažih proliva.
Takođe se koristi: U narodnoj medicini za smirenje kašlja ili olakšavanje iskašljavanja, zbog sadržaja silicijumove kiseline u terapiji plućnih bolesti i tuberkuloze. Mladi izdanci se koriste za pripremu vitaminskih salata i supa.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu plućnjaka preliti šoljom (200ml) hladne vode, zagrejati do ključanja, zatim skloniti sa vatre i ostaviti da stoji 10 minuta, procediti. Piti 3-4 puta dnevno po jednu šolju čaja zaslađenog medom.

Pakovanje: 80g

2 recenzije za Čaj od lista plućnjaka

  1. Anonimni

    Super kvalitet!

  2. Slavko Kudra

    Najbolje cajevi

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top