Skip to content

Čaj od lista čička

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

330.00 RSD (sa PDV)

U narodnoj medicini se koristi za pospešenje izlučivanja mokraće, kod reumatskog artritisa, gihta, anoreksije, kožnih osipa, ekcema i psorijaze.

Šifra proizvoda: 601031 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

ČAJ OD LISTA ČIČKA – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Arctium lappa L. (Asteraceae)
Opis: Koren je mesnato vretenast. Stabljika je crvenkasta, grančice su vunaste. Listovi su srcasto-jajasti, sa lica zeleni, sa naličja sivkasti od dlaka, prizemni deo je vrlo veliki, a ka vrhu sve manji. Glavice su loptaste, u gronjama, sa golim zelenim listićima involukruma koji na vrhu imaju žućkaste kuke. Krunica je purpurno crvena.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen koren (Bardanae radix) i osušen list (Bardanae folium).
Hemijski sastav: Koren i list čička sadrže aldehide, poliacetilene, seskviterpenske laktone, gorke sastojke, soli kalijuma i nitrate, dok koren sadrži i do 50% inulina, pektine, šećere, i fitosterole.
Upotreba: Koren i list ubrani pre cvetanja pokazuju hipoglikemični efekat.
U narodnoj medicini se koristi: Za pospešenje izlučivanja mokraće,  kod reumatskog artritisa, gihta, anoreksije, kožnih osipa, ekcema i psorijaze.
Ograničenja u upotrebi: Zbog nedostatka podataka o toksičnim efektima ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu ravnu supenu kašiku usitnjenog lista čička preliti sa oko 200 ml ključale vode, sud poklopiti i posle 20-30 minuta procediti. Piti nekoliko puta dnevno posle jela po šolju čaja.

Pakovanje: 100g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top