Skip to content

Čaj kod reume (Čaj broj 36)

4.5 (2 reviews)

429.00 RSD (sa PDV)

Ublažava bolove u kostima. Olakšava izlučivanje viška tečnosti i utiču na smanjenje otoka.Ublažava bolove u kostima i zglobovima i za povećava pokretljivosti zglobova.

Šifra proizvoda: 611361 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

ČAJ KOD REUME – Moć bilja

Sastav:

List breze (Betulae folium)
Herba rastavića (Equiseti herba)
Kora krušine (Frangulae cortex)
Koren zečjeg trna (Ononidis radix)
Kora vrbe (Salicis cortex)
Cvet zove (Sambuci flos)
List koprive (Urticae folium)
Herba trobojne ljubičice (Viole tricoloris herba)

 Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži salicilnu kiselinu i njene derivate (violutozid), flavonoide, antocijane, karotenoide, violaksantin, kumarine, tanine, sterole, saponine, triterpenske alkohole, antrahinonske glikozide (frangulin A i B i glukofrangulin A i B), izoflavonske glikozide, fenil karbonske kiseline, organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumovu), slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin) i vitamin C.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod reume pokazuju analgetično i protivupalno dejstvo čime povoljno deluju na ublažavanje bolova u kostima. Takođe, svojim blagim diuretičnim efektom olakšavaju izlučivanje viška tečnosti i utiču na smanjenje otoka.

Upotreba ČAJA KOD REUME preporučuje se: za ublažavanje bolova u kostima i zglobovima i za povećanje pokretljivosti zglobova zahvaćenih reumatskim promenama.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod reume.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži kumarine i salicilnu kiselinu koji mogu uticati na metabolizam antikoagulanasa. Preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod reume uz medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

 Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti šoljom hladne vode (250 ml). Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 1 sat. Procediti i piti 3 puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja, pre jela.

Pakovanje: 100 g

2 recenzije za Čaj kod reume (Čaj broj 36)

 1. Tamara

  Poštovani,
  Da li postoji neka alternativna ovom čaju koja može da se koristi u periodu dojenja.
  Hvala Vam mnogo unapred.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Nažalost, u proizvodnom programu nemamo čajnu mešavinu namenjenu za ublažavanje reaumatskih tegoba koju bi mogle koristiti dojilje.

 2. gordan

  radi

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top