skip to Main Content
013/2517-559 institut@mocbilja.rs

Čaj od kore vrbe

102 RSD

Ocjenjeno 0 od 5
(be the first to review)

Opis

ČAJ OD KORE VRBE  –  Moć bilja

Sastav:  
Kora vrbe (Salicis cortex)

Osobine: Kora vrbe sadrži fenolne glukozide (salicin, saligenin, salikortin, populin), tanine, flavonoide i fitoestrogene.
Aktivni sastojci KORE VRBE pokazuju protivupalno, antiseptično i analgetično dejstvo.

Upotreba ČAJA OD KORE VRBE preporučuje se : za preznojavanje – kod povišene telesne temperature, kod prehlade i gripa, za ublažavanje reumatskih bolova, kod glavobolje i migrene. Za spoljnu upotrebu, ispiranje čajem od kore vrbe preporučuje se za ubrzanje zarastanja rana.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od kore vrbe se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Kod osetljivih osoba, mogući su bolovi u želucu, pa se osobama obolelim od gastritisa ili čira u želucu, ne preporučuje upotreba ovog čaja. Aktivni sastojci kore vrbe mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi  ovog čaja uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom. Čaj se ne sme koristiti istovremeno sa antikoagulansima.

Način pripreme i upotrebe čaja: Kafenu kašičicu kore vrbe preliti sa 200 ml hladne vode.  Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti  da odstoji 5 do 10  minuta. Procediti i piti tri šolje čaja dnevno, posle obroka.

Pakovanje: 80 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Čaj od kore vrbe”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top