Skip to content
Akcija

Čaj od kore vrbe

5.0 (2 reviews)

Original price was: 330.00 RSD.Current price is: 281.00 RSD. (sa PDV)

Preporučuje se za preznojavanje – kod povišene temperature, kod prehlade i gripa, ublažava reumatske bolove, glavobolje i migrene. Ispiranje čajem ubrzava zarastanja rana.

Šifra proizvoda: 606038 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

ČAJ OD KORE VRBE  –  Moć bilja

Sastav:  
Kora vrbe (Salicis cortex)

Osobine: Kora vrbe sadrži fenolne glukozide (salicin, saligenin, salikortin, populin), tanine, flavonoide i fitoestrogene.
Aktivni sastojci KORE VRBE pokazuju protivupalno, antiseptično i analgetično dejstvo.

Upotreba ČAJA OD KORE VRBE preporučuje se : za preznojavanje – kod povišene telesne temperature, kod prehlade i gripa, za ublažavanje reumatskih bolova, kod glavobolje i migrene. Za spoljnu upotrebu, ispiranje čajem od kore vrbe preporučuje se za ubrzanje zarastanja rana.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od kore vrbe se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Kod osetljivih osoba, mogući su bolovi u želucu, pa se osobama obolelim od gastritisa ili čira u želucu, ne preporučuje upotreba ovog čaja. Aktivni sastojci kore vrbe mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi  ovog čaja uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom. Čaj se ne sme koristiti istovremeno sa antikoagulansima.

Način pripreme i upotrebe čaja: Kafenu kašičicu kore vrbe preliti sa 200 ml hladne vode.  Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti  da odstoji 5 do 10  minuta. Procediti i piti tri šolje čaja dnevno, posle obroka.

Pakovanje: 80 g

2 recenzije za Čaj od kore vrbe

 1. Luka

  Odličan je za glavobolju i iako mi nije izazvao pospanost, san mi je bio znatno dublji.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani Luka, raduje nas što je upotreba čaja doprinela otklanjanje glavobolje. Najlepše vam zahvaljujemo na komentaru, i na tome što ste svoje iskustvo o upotrebi čaja podelili i sa ostalim posetiocima stranice, kojima bi ono moglo biti od koristi.

 2. DRGR

  ZAR OVO NIJE PRIRODNI ASPIRIN? KAKO NEMA NI JEDNOG KOMENTARA I ZVEZDICE ZA OVAJ CAJ?

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top