skip to Main Content
013/2517-559 institut@mocbilja.rs

Čaj od kore ploda divljeg nara

297 RSD

Ocjenjeno 0 od 5
(be the first to review)

Nema na zalihama

Opis

ČAJ OD KORE PLODA DIVLJEG NARA  –  Moć bilja

Sastav:
Usitnjena kora ploda divljeg nara (Punicae granati cortex pulvis)

Osobine: Kora ploda divljeg nara sadrži polifenole, tanine, flavonoide (kemferol, kvercetin, luteolin), antocijane i organske kiseline.
Aktivni sastojci KORE PLODA DIVLJEG NARA pokazuju antioksidantno i imunostimulišuće dejstvo. Takođe, aktivni sastojci deluju i protivupalno i adstringentno na iritiranu sluzokožu usta i grla, organa za varenje i vaginalne sluzokože.

Upotreba ČAJA OD KORE DIVLJEG NARA preporučuje se : kao sredstvo za jačanje organizma kod iscrpljenosti i pada imuniteta. Tradicionalno, u narodnoj medicini, čaj od kore ploda divljeg nara preporučuje se i kod dijareje i crevnih parazita, a za spoljnu upotrebu, čaj pripremljen od kore divljeg nara preporučuje se za ispiranje kod upale sluzokože usta i grla, i za vaginalna ispiranja kod „belog pranja“.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od kore divljeg nara ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : tanini iz kore ploda divljeg nara mogu uticati na resorpciju pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi ovog čaja uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu usitnjene kore ploda divljeg nara (pulvis) preliti šoljom (200ml) klučale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10-15 minuta a zatim čaj procediti. Piti dva puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja.
Način pripreme i upotrebe MEDA: Celokupnu količinu pulvisa kore divljeg nara (50g) pomešati sa blago otopljenim medom (500g). Uzimati po jednu kašičicu mešavine ujutru i uveče pre jela.

Pakovanje: 50 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Čaj od kore ploda divljeg nara”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top