Skip to content
Akcija

Čaj od nadzemnog dela zlatnice

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

281.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se kod uroloških oboljenja, kao diuretik i za ublažavanje otoka kod reumatskih bolesti. I spoljno, za ispiranje sluzokože usta i grla i za vaginalna ispiranja.

Šifra proizvoda: 602348 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA ZLATNICE  –  Moć bilja

Sastav:  
Herba zlatnice (Solidaginis herba)

Osobine: Herba zlatnice sadrži fenil karbonske kiseline, tanine, saponine, diterpene, inulin, sluzi, soli silicijuma i etarsko ulje.

Aktivni sastojci NADZEMNOG DELA ZLATNICE pokazuju diuretično dejstvo čime povoljno deluju na urinarni sistem i normalizovanje povišenog krvnog pritiska. Takođe, aktivni sastojci zlatnice deluju i antiseptično, antimikotično i protivupalno na sluzokožu usta i grla, urinarnog sistema i vaginalnu sluzokožu.

Upotreba ČAJA OD NADZEMNOG DELA ZLATNICE preporučuje se : kod uroloških oboljenja (cistitisa, nefritisa, kamena u bubregu ili mokraćnoj bešici), kao diuretik i za ublažavanje otoka kod reumatskih bolesti, kao i za spoljnu upotrebu, za ispiranje sluzokože usta i grla i za vaginalna ispiranja kod gljivičnih infekcija Candidom albicans.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od nadzemnog dela zlatnice se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina. Usled nedostatka podataka o bezbednosti, upotreba se ne preporučuje ni tokom trudnoće i dojenja. Takođe, upotreba se ne preporučuje ni osobama obolelim od plućnog edema.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : aktivni sastojci herbe zlatnice mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi  ovog čaja uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom. Čaj od herbe zlatnice se ne sme koristiti istovremeno sa sintetskim diureticima.

Način pripreme i upotrebe čaja: Tri kafene kašičice nadzemnog dela zlatnice preliti sa 250 ml ključale vode.  Sud poklopiti i ostaviti  da odstoji 5-10  minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno, izmedju obroka.

Pakovanje: 80 g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top