Skip to content

Čaj od nadzemnog dela vrbičice

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

264.00 RSD (sa PDV)

Za spoljnu upotrebu: za ispiranje rana, kod čireva, ekcema i ojeda. Kod upale sluzokože usta i grla, hemoroida, za vaginalna ispiranja kod infekcija, kao i za ispiranje očiju.

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA VRBIČICE  –  Moć bilja

Sastav:  
Herba vrbičice (Lythrii  herba)

Osobine: Herba vrbičice sadrži tanine, antocijane, flavonoide (orientin i viteksin), tiriterpene, sluzi i smole.
Aktivni sastojci NADZEMNOG DELA VRBIČICE svojim antisptičnim, adstringentnim i protivupalnim efektom povoljno utiču na eliminisanje bakterija i gljivica – izazivača upala sluzokože usta i grla, organa za varenje i genitalnih organa. Takođe, aktivni sastojci vrbičice povoljno deluju na mikrocirkulaciju, ubrzavaju zarastanje rana i zaustavljanje krvarenja.

Upotreba ČAJA OD NADZEMNOG DELA VRBIČICE preporučuje se : za spoljnu upotrebu, kao sredstvo za ispiranje rana koje sporo zarastaju, kod čireva, ekcema i ojeda, kod upale sluzokože usta i grla, kod upale hemoroida, za vaginalna ispiranja kod gljivičnih infekcija, kao i za ispiranje očiju kod konjunktivitisa. U narodnoj medicini, koristi se kod proliva, za zaustavljanje krvarenja i za ublažavanje tegoba kod prošrenih vena i osećaja težine u nogama.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od nadzemnog dela vrbičice ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu usitnjenog nadzemnog dela vrbičice preliti sa 250 ml hladne vode, zagrejati do ključanja, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno.
Spoljna upotreba: Jednu supenu kašiku usitnjenog nadzemnog dela vrbičice preliti sa 250 ml hladne vode, zagrejati do ključanja, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Procediti kroz nekoliko slojeva sterilne gaze i kada se prohladi koristiti za ispiranja.

Pakovanje: 50 g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top