Skip to content

Čaj od nadzemnog dela pelena

5.0 (1 review)

172.00 RSD (sa PDV)

Koristi se kao aromatično gorko sredstvo za poboljšanje varenja, stimuliše i olakšava lučenje žuči i eliminiše gasove.

Šifra proizvoda: 602017 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA PELENA – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Artemisia absinthium L. (Asteraceae)
Opis: Aromatičan polužbun, belo-dlakave stabljike koja je metličasto granata. Donji listovi su na kratkim drškama, trostruko su perasto deljeni i gusto pokriveni dlakama. Listovi ispod glavice su linearni i dlakavi. Glavice su sitne i loptaste, žute boje, viseće i skupljene su u metlicu. Raste u suvim oblastima gotovo cele Evrope i Azije. Raste pored puteva, na peskovitim i stenovitim mestima i u baštama.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Absinthii herba).
Hemijski sastav: Herba pelena sadrži seskviterpenske laktone, do 1,2% etarskog ulja (koje sadrži 3-10% tujona, 25-75% tujil-alkohola), flavonoide, fenil-karbonske kiseline, poliacetilene.
Upotreba: Kao aromatično gorko sredstvo za poboljšanje varenja, stimuliše i olakšava lučenje žuči i eliminisanje gasova.
Takođe se koristi: Za poboljšanje apetita ukoliko se uzima pre obroka.
Ograničenja u upotrebi: Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja.
Način pripreme i upotrebe čaja: Kafenu kašiku nadzemnog dela pelena preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 – 15 minuta. Procediti i piti dve šolje čaja dnevno.

Pelen (Absinthii herba) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 1, 37

Pakovanje: 80g

1 recenzija za Čaj od nadzemnog dela pelena

  1. David

    Da li upotreba pelena ima ogranicenje, ili se moze piti dugi period?

    • Institut Dr Josif Pancic

      Monografija Evropske Medicinske Agencije preporučuje upotrebu čaja od pelena tokom 2 nedelje u kontinuitetu. Ukoliko u tom periodu ne dođe do poboljšanja stanja, upotrebu treba prekinuti i obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top