Skip to content

Čaj od lista domaće brusnice

5.0 (1 review)

598.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se kod infekcija mokraćnih kanala. U narodnoj medicini, usled poznatog protivupalnog i diuretičnog dejstva, koristi se i kod gihta i reumatizma.

Opis

ČAJ OD LISTA DOMAĆE BRUSNICE  –  Moć bilja

Sastav:  
List domaće brusnice (Vitis ideae folium)

Osobine: List domaće brusnice sadrži arbutin, erikolin, tanine, flavonoide i organske kiseline.
Aktivni sastojci LISTA DOMAĆE BRUSNICE deluju antiseptično na bakterije izazivače infekcija urinarnog sistema, prisutni tanini deluju protivupalno i adstringentno na iritiranu sluzokožu mokraćnih kanala, a organske kiseline pokazuju blag diuretični efekat.

Upotreba ČAJA OD DOMAĆE BRUSNICE preporučuje se: kod infekcija mokraćnih kanala, zbog snažnog uroantiseptičnog efekta. U narodnoj medicini, usled poznatog protivupalnog i diuretičnog dejstva, koristi se i kod gihta i reumatizma.

Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja Čaj od lista domaće brusnice može se koristiti u kraćem vremenskom periodu, isključivo uz saglasnost lekara. Upotreba čaja se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Usled sadržaja tanina, može doći do usporene resorpcije određenih lekova, naročito preparata gvožđa, stoga se preporučuje pauza od 30 minuta između uzimanja lekova i upotrebe čaja.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu do dve kafene kašičice usitnjenog lista domaće brusnice preliti sa 250 ml hladne vode, zagrejati do ključanja, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 do 15 minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno.

Pakovanje: 80 g

1 recenzija za Čaj od lista domaće brusnice

  1. Marina (potvrđen vlasnik)

    Najbolji cajevi

    • Institut Dr Josif Pancic

      Najlepše Vam zahvaljujemo na komentaru, raduje nas što ste zadovoljni kvalitetom naših čajeva.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top