Skip to content

Čaj od korena jagorčevine

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

672.00 RSD (sa PDV)

Koristi se za razređenje gustog bronhijalnog sekreta i olakšavanje iskašljavanja. U narodnoj medicini se koristi kod nervne uznemirenosti, straha, histerije i kod slabosti srca.

Šifra proizvoda: 605108 Kategorija: Oznake: ,

Opis

ČAJ OD KORENA JAGORČEVINE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Primula veris L. (Primulaceae)
Opis: Biljka je pokrivena žlezdastim dlakama sa crvenim glavicama. Listovi su jajasti, na naličju dlakavi, a cvetovi su na štitu na vrhu stabljike. Čašica je naduvena sa jajastim zubcima, cvetovi su tamnožuti sa skupljenim režnjevima krunice i pet crvenožutih pega u ždrelu. Raste u srednjoj i južnoj Evropi i na Kavkazu, na sunčanim livadama i ispod svetlih žbunova u brdskim i planinskim krajevima.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen koren (Primulae radix) i cvet (Primulae flos).
Hemijski sastav: Koren jagorčevine sadrži 5-10% triterpenskih saponina, fenolne glikozide i hinone. Cvet sadrži do 2% saponozida, flavonoide, i enzime. Sveže mlado lišće jagorčevine je bogato vitaminom C.
Upotreba: Za razređenje gustog bronhijalnog sekreta i olakšavanje iskašljavanja.
U narodnoj medicini se koristi: Cvet kod nervne uznemirenosti, straha, histerije i kod slabosti srca.
Ograničenja u upotrebi: Kod osetljivih osoba može da izazove alergijske reakcije ili tegobe u organima za varenje.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kašičicu usitnjenog korena preliti sa 200 ml hladne vode, zagrejati da proključa, posle 5 minuta  procediti i piti 4-5 puta dnevno po šolju čaja zaslađenog medom. Jednu kafenu kašičicu cveta jagorčevine preliti sa 200ml ključale vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti i piti 2-3 puta po šolju čaja u toku dana.

Jagorčevina (Primulae radix) ulazi u sastav čajne mešavine broj: 32

Pakovanje : 80g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top