Skip to content

Čaj od kore hrasta

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

264.00 RSD (sa PDV)

Šifra proizvoda: 606028 Kategorija:

Opis

HRAST
Latinski naziv i familija :    Quercus sp. (Fagaceae)
Opis :    Listovi su naizmenično spiralno raspoređeni, eliptično-objajasti, po obodu duboko režnjeviti, ređe nazubljeni. Cveta i lista istovremeno. Muški cvetovi su zelenkasti, grupisani u rastresite rese, a ženski su pojedinačni ili u cvastima. Plod je jednosemena orašica. Raste na Apeninskom i Balkanskom poluostrvu i u Maloj Aziji
Kao lekoviti deo biljke koristi se :    Osušena kora (Quercus cortex)
Hemijski sastav :    Kora hrasta sadrži 8-20% kondenzovanih tanina
Upotreba :    Aktivni sastojci kore hrasta deluju na skupljanje tkiva i virustatično. Koristi se kod upala kože i sluzokože usta i grla, za ispiranje, ne duže od dve nedelje.
U narodnoj medicini se koristi:    Kao čaj protiv proliva (ne duže od 3-4 dana)
Ograničenja u upotrebi :    Kupke se ne smeju primenjivati kod povreda veće površine kože ili sluzokože, kod vlažnih ekcema, srčane insuficijencije (III i IV stadijum), hipertenzije (IV stadijum) i febrilnih stanja. Ne preporučuje se kod dečjih proliva.
Način pripreme i upotrebe čaja :    Unutrašnja upotreba: Kafenu kašiku kore hrasta preliti šoljom (oko 200ml) hladne vode, sud poklopiti i ostaviti preko noći. Ujutru čaj procediti. Ovu količinu čaja popiti u toku dana na gutljaje.
Spoljašnja upotreba: Kafenu kašiku kore hrasta prokuvati sa pola litre vode, procediti i koristiti za grgljanje. Za obloge i kupke 20g (7 kafenih kašika kore hrasta) preliti sa 1l vode, zagrejati i pustiti da vri 10 minuta, pa procediti.

Hrast ( Quercus cortex ) ulazi u sastav čajne mešavine broj : 15

Pakovanje :80g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top