Skip to content

Čaj od kore hrasta

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

238.00 RSD (sa PDV)

Aktivni sastojci kore hrasta deluju na skupljanje tkiva i virustatično. Koristi se kod upala kože i sluzokože usta i grla, za ispiranje, ne duže od dve nedelje.

Šifra proizvoda: 606028 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

ČAJ OD KORE HRASTA – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Quercus sp. (Fagaceae)
Opis: Listovi su naizmenično spiralno raspoređeni, eliptično-objajasti, po obodu duboko režnjeviti, ređe nazubljeni. Cveta i lista istovremeno. Muški cvetovi su zelenkasti, grupisani u rastresite rese, a ženski su pojedinačni ili u cvastima. Plod je jednosemena orašica. Raste na Apeninskom i Balkanskom poluostrvu i u Maloj Aziji.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušena kora (Quercus cortex).
Hemijski sastav: Kora hrasta sadrži 8-20% kondenzovanih tanina.
Upotreba: Aktivni sastojci kore hrasta deluju na skupljanje tkiva i virustatično. Koristi se kod upala kože i sluzokože usta i grla, za ispiranje, ne duže od dve nedelje.
U narodnoj medicini se koristi: Kao čaj protiv proliva (ne duže od 3-4 dana).
Ograničenja u upotrebi: Kupke se ne smeju primenjivati kod povreda veće površine kože ili sluzokože, kod vlažnih ekcema, srčane insuficijencije (III i IV stadijum), hipertenzije (IV stadijum) i febrilnih stanja. Ne preporučuje se kod dečjih proliva.
Način pripreme i upotrebe čaja: Kafenu kašiku kore hrasta preliti šoljom (250 ml) hladne vode, sud poklopiti, kratko prokuvati i posle 5 minuta procediti. Ovu količinu čaja popiti iz tri doze u toku dana. Čaj piti najduže 3-4 dana. Deci se ovaj čaj ne preporučuje. Spoljašnja upotreba: 20 g (7 kafenih kašika) kore hrasta prokuvati sa 1l vode, procediti i koristiti za grgljanje. Za obloge i kupke dve kafene kašike kore hrasta kuvati 10 minuta sa 1l vode pa procediti. Koristiti jednom dnevno u vidu kupke (20 minuta) ili nekoliko puta dnevno kao obloge.

Hrast (Quercus cortex) ulazi u sastav čajne mešavine broj: 15

Pakovanje: 80g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top