skip to Main Content

Čaj kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti

360 RSD

4.5 (6 reviews)
Šifra proizvoda: 610021 Kategorija:

Opis

ČAJ KOD UZNEMIRENOSTI, STRAHA I DUŠEVNE NAPETOSTI  –  Moć bilja
Sastav:
Šišarice hmelja (Lupuli strobuli)
Herba pitome nane (Menthae piperitae herba)
Herba matičnjaka (Melissae herba)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Cvet lipe (Tiliae flos)
Koren odoljena (Valerianae radix)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži iridoidne monoterpene – valepotrijate, triterpene, seskviterpenske ketone i kiseline, sterole, cijanogene glikozide, leukoanocijanidine, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, flavonoide, tanine, skrob, etarska ulja (bogata proazulenom i mentolom), organske kiseline i šećere.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod uzmenirenosti, straha i duševne napetosti deluju opuštajuće i blago umirujuće na nervni sistem kao i na uspostavljanje prirodnog ritma u slučaju poremećaja sna. Takođe, aktivni sastojci ove čajne mešavine povoljno deluju na ublažavanje grčeva i olakšanje varenja, kao i na ublažavanje bolova, a povoljno deluju i na normalizovanje povišenog krvnog pritiska.

Upotreba  ČAJA KOD UZNEMIRENOSTI, STRAHA I DUŠEVNE NAPETOSTI preporučuje se: osobama izloženim svakodnevnom stresu, kod nervoze, napetosti i kod povremenih poremećaja sna.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Aktivni sastojci prisutni u lekovitom bilju koje ulazi u sastav ove čajne mešavine mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat i procediti. Zasladiti medom. Piti tri puta dnevno posle jela po 200 ml čaja. Deci davati prema uzrastu.

Pakovanje: 100 g

6 recenzija za Čaj kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti

 1. Biljana

  Postovani, da li se caj moze piti uz lekove za srce-beta blokatore i lek za razredjivanje krvi.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti uz terapiju lekovima s tim da između uzimanja lekova i čaja napravite 2 sata pauze.

 2. Branka

  Postovani, pojavio mi se pre par dana u vecernjim satima visok gornji pritisak oko 160. Preko dana mi je nizak, bude oko 105. Preporucili su mi da uzmem nesto za smirenje kako bi se pritisak stabilizovao. Od lekova trenutno pijem concor-4 dana i eutiroksin za stitnu zlezdu-vec 3 meseca. Imala sam pre 20 dana izuzetno stresan dogadjaj, smrt majke. Da li mi preporucujete ovaj caj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajnu mešavinu možete koristiti uz terapiju koju koristite. U slučaju potrebe možete dodatno koristiti Kapi za umirenje, s tim da između upotrebe kapi i lekova napravite bar 2 sata pauze.

 3. Marina

  Poštovani,
  Da li se ovaj čaj moze dati i deci od 9 godina?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina nije namenjena deci. Detetu starom 9 godina možete dati čaj pripremljen od jednakih delova cveta kamilice, lista matičnjaka i cveta lipe. Za pripremu jedne šolje čaja, jednu kafenu kašičicu mešavine prelijte šoljom ključale vode, ostavite da odstoji pola sata i procedite. Detetu možete dati 2-3 šolje čaja dnevno.

 4. Marko

  Mogu li ovaj caj da koristim zajedno sa vasim kapima za smirenje i kako se koriste ta 2 proizvoda vasa?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj može da se koristi istovremeno kada i Kapi za umirenje. Kapi možete dodati u čaj radi jačeg dejstva, ili ih koristiti tokom dana, kada ste van kuće i niste u mogućnosti da pripremite čaj.

 5. Mirka

  Svako veče šolja 2 sata pre spavanja i konačno spavam kako treba. Tačnije odmah utonem u san .

 6. Amela

  Dobar dan ja zivim u America I Volila bi da kupim ovaj caj ima Jaku nerovozu u zelcu uznemirim se puno udari mi uglavu od straha i pocne da se trees ako mi mozete javiti gdje we moze kupiti . Hvala unaprijed 😊5

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top