skip to Main Content

Čaj kod kamena u žučnoj kesi (Čaj broj 37)

4.63 (8 reviews)

380 RSD

Šifra proizvoda: 610371 Kategorija: Oznaka:

Opis

ČAJ KOD KAMENA U ŽUČNOJ KESI

Sastav:
Herba pelena (Absinthii herba)
Plod korijandera (Coriandri fructus)
Herba rastavića (Equiseti herba)
Kora krušine (Frangulae cortex)
Cvet smilja (Helychrisi arenarii flos)
Herba kantariona (Hyperici herba)
Herba pitome nane (Menthae piperitae herba)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
List maslačka (Taraxaci folium)
List medveđeg grožđa (Uvae ursi folium)
Herba trobojne ljubičice (Violae tricoloris herba)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži antrahinonske derivate (frangulin A i B, glukofrangulin A i B, hipericin i pseudohipericin), floroglucinske derivate (hiperforin), flavonoide, antocijane, ksantone, violaksantin, karotenoide, hidrohinonske derivate (arbutin i metil-arbutin), iridoide,  kumarine, seskviterpenske laktone, triterpene, sterole, cijanogene glikozide, poliacetilene, etarska ulja (bogata linalolom, mentolom, proazulenom, tujonom), ftalide, skopoletin, umbeliferon, eskuletin, piranonske derivate, arenarin, peptidne alkaloide ,amino kiseline (GABA),  tanine, saponine, silicijumovu i askorbinsku kiselinu, salicilnu kiselinu i njene derivate (violutozid) i sluzi.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine kod kamena u žučnoj kesi pokazuju spazmolitično, karminativno, protivupalno i antibakterijsko dejstvo. Povoljno deluju na regulisanje lučenja i viskoziteta žuči kao i ostalih sokova za varenje.

Upotreba ČAJA KOD KAMENA U ŽUČNOJ KESI preporučuje se: za olakšavanje varenja, eliminisanje gasova, regulisanje stolice, regulisanje lučenja žuči i ublažavanje nadimanja, grčeva i bolova u slučaju prisustva kamena u žučnoj kesi.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Čajna mešavina sadrži herbu kantariona čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam određenih lekova, preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod kamena u žučnoj kesi uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti šoljom (250ml) hladne vode i zagrejati do ključanja. Sud poklopiti i ostaviti da stoji jedan sat, zatim čaj procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja pre jela.

Pakovanje: 100 g

8 recenzija za Čaj kod kamena u žučnoj kesi (Čaj broj 37)

 1. Boban

  Da li ovaj čaj utiče i na topljenje kamenja u žučnoj kesi ili ne …imam kalkuluse u žučnoj kesi do 17 mm koji još uvek neprave probleme …lekari mi preporučuju samo laparoskopiju ali ja bi ako je ikako moguće da je izbegnem…

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj povoljno deluje na reguisanje lučenja žuči i viskoznost žučnog soka, ublažava grčeve i bolove, preventivno deluje na formiranje taloga i kamena i tegobe koje bi prisustvo kamena moglo izazvati. Kod kamena manjih dimenzija je moguće da upotreba čaja doprinese razlaganju, međutim, za ovakvo delovanje nemamo pouzdanih podataka.

 2. Ks

  Poštovani, da li ovaj čaj smeju da piju trudnice?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom da u sastav čajne mešavine ulazi i nekoliko biljaka čija se upotreba ne preporučuje tokom trudnoće, preporučili bismo da se o eventualnoj upotrebi posavetujete sa lekarem koji najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od upotrebe.

 3. Bojana (potvrđen vlasnik)

  Poštovani,
  Da li ovaj čaj može da se skuva odjednom za ceo dan i da se pije pre svakog obroka?

  Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete pripremiti ujutru i koristiti tokom dana, ali ne možete ga pripremiti danas za sutra.

 4. Danijela (potvrđen vlasnik)

  Postovani,
  Da li ovaj caj smeju da piju dojilje? Hvala na odgovoru

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom da u sastav čajne mešavine ulazi i lekovito bilje čija se upotreba ne preporučuje tokom dojenja, preporučili bismo da se o eventualnoj upotrebi posavetujete sa lekarem koji najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od upotrebe.

 5. SJM

  Poštovani,
  Imam kamen u žučnoj kesi, problem vena na nogama i hemangiom na jetri. Kojim redosledom i koliko dugo treba da pijem Vaše čajeve za pomenute bolesti i tegobe (Calendulu, čaj za vene i čaj za kamen u žučnoj kesi)? Srdačan pozdrav

  • Institut Dr Josif Pancic

   Redosled upotrebe čajeva možete odrediti prema prioritetima – tegobama koje Vam zadaju najviše problema. Čaj kod kamena u žučnoj kesi i čaj za vene možete koristiti u ciklusima od po šest nedelja redovne upotrebe, dok se za „Calendulae compositum“ preporučuje ciklus od tri meseca. Između svakog ciklusa upotrebe čaja možete pauzirati sa upotrebom tokom dve nedelje.

 6. Slobodan Popović

  Odličan čaj.Posle desetak dana bolova i osećaja mučnine zbog kamena u žučnoj kesi,a zbog nemogućnosti lekarske intervencije,usled pandemije COVID,počeo sam da pijem ovu čajnu mešaviu.Već posle jednog dana,svi neprijatni simptomi su nestali.Uz svaku šolju čaja dodam i pola ceđenog limuna.Pijem bez šećera.

 7. smilja nikolic

  Odlican uvin čaj mešavina čaj bubrege čaj svi koji ja pijem

 8. Anonimni

  Odlican

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top