skip to Main Content

Čaj kod kamena u žučnoj kesi (Čaj broj 37)

4.73 (11 reviews)

411 RSD

Šifra proizvoda: 610371 Kategorija: Oznaka:

Opis

ČAJ KOD KAMENA U ŽUČNOJ KESI

Sastav:
Herba pelena (Absinthii herba)
Plod korijandera (Coriandri fructus)
Herba rastavića (Equiseti herba)
Kora krušine (Frangulae cortex)
Cvet smilja (Helychrisi arenarii flos)
Herba kantariona (Hyperici herba)
Herba pitome nane (Menthae piperitae herba)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
List maslačka (Taraxaci folium)
List medveđeg grožđa (Uvae ursi folium)
Herba trobojne ljubičice (Violae tricoloris herba)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži antrahinonske derivate (frangulin A i B, glukofrangulin A i B, hipericin i pseudohipericin), floroglucinske derivate (hiperforin), flavonoide, antocijane, ksantone, violaksantin, karotenoide, hidrohinonske derivate (arbutin i metil-arbutin), iridoide,  kumarine, seskviterpenske laktone, triterpene, sterole, cijanogene glikozide, poliacetilene, etarska ulja (bogata linalolom, mentolom, proazulenom, tujonom), ftalide, skopoletin, umbeliferon, eskuletin, piranonske derivate, arenarin, peptidne alkaloide ,amino kiseline (GABA),  tanine, saponine, silicijumovu i askorbinsku kiselinu, salicilnu kiselinu i njene derivate (violutozid) i sluzi.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine kod kamena u žučnoj kesi pokazuju spazmolitično, karminativno, protivupalno i antibakterijsko dejstvo. Povoljno deluju na regulisanje lučenja i viskoziteta žuči kao i ostalih sokova za varenje.

Upotreba ČAJA KOD KAMENA U ŽUČNOJ KESI preporučuje se: za olakšavanje varenja, eliminisanje gasova, regulisanje stolice, regulisanje lučenja žuči i ublažavanje nadimanja, grčeva i bolova u slučaju prisustva kamena u žučnoj kesi.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Čajna mešavina sadrži herbu kantariona čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam određenih lekova, preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod kamena u žučnoj kesi uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti šoljom (250ml) hladne vode i zagrejati do ključanja. Sud poklopiti i ostaviti da stoji jedan sat, zatim čaj procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja pre jela.

Pakovanje: 100 g

11 recenzija za Čaj kod kamena u žučnoj kesi (Čaj broj 37)

  1. Boris

    dobar dan, postoje li mogucnosti dostave u inostranstvu? konkretno Malta

    • Institut Dr Josif Pancic

      Za sada su isporuke moguće samo za kupce u Srbiji, još uvek nismo u mogućnosti da proizvode šaljemo u inostranstvo.

  2. Zeljko

    Dobar dan, da li caj moze da se koristi zajedno sa cajem br 1 – za secernu bolest?
    Hvala unapred

    • Institut Dr Josif Pancic

      Da, obe čajne mešavine se mogu koristiti uporedo, tokom istog vremenskog perioda, pri čemu svaki čaj treba pripremiti posebno, prema uputsvu sa ambalaže.

  3. Nenad

    Meni je caj pomogao, vec posle dva dana tegobe su nestale. Pio sam tri puta dnevno pre obroka. Imam nekoliko pitanja. Prvi gutljaj caja mi je uvek bio neprijatno gorak. Da li je to normalno ili sam negde gresio u pripremi. Da li treba da pijem caj redovno (preventivno) ili da ga koristim po potrebi? Malo mi je komplikovano da ga pripremam na poslu, pa sam planirao da ga pijem vikendom. Kakve su preporuke?

    • Institut Dr Josif Pancic

      Čaj jeste gorkog ukusa, i treba ga koristiti bez dodatka zaslađivača. Ukoliko imate kamen u žučnoj kesi, bilo bi dobro da čaj koristite u količini od bar 1 šolje dnevno preventivno, a svakako ga možete piti i vikendom.

  4. Boban

    Da li ovaj čaj utiče i na topljenje kamenja u žučnoj kesi ili ne …imam kalkuluse u žučnoj kesi do 17 mm koji još uvek neprave probleme …lekari mi preporučuju samo laparoskopiju ali ja bi ako je ikako moguće da je izbegnem…

    • Institut Dr Josif Pancic

      Čaj povoljno deluje na reguisanje lučenja žuči i viskoznost žučnog soka, ublažava grčeve i bolove, preventivno deluje na formiranje taloga i kamena i tegobe koje bi prisustvo kamena moglo izazvati. Kod kamena manjih dimenzija je moguće da upotreba čaja doprinese razlaganju, međutim, za ovakvo delovanje nemamo pouzdanih podataka.

  5. Ks

    Poštovani, da li ovaj čaj smeju da piju trudnice?

    • Institut Dr Josif Pancic

      Obzirom da u sastav čajne mešavine ulazi i nekoliko biljaka čija se upotreba ne preporučuje tokom trudnoće, preporučili bismo da se o eventualnoj upotrebi posavetujete sa lekarem koji najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od upotrebe.

  6. Bojana (potvrđen vlasnik)

    Poštovani,
    Da li ovaj čaj može da se skuva odjednom za ceo dan i da se pije pre svakog obroka?

    Hvala

    • Institut Dr Josif Pancic

      Čaj možete pripremiti ujutru i koristiti tokom dana, ali ne možete ga pripremiti danas za sutra.

  7. Danijela (potvrđen vlasnik)

    Postovani,
    Da li ovaj caj smeju da piju dojilje? Hvala na odgovoru

    • Institut Dr Josif Pancic

      Obzirom da u sastav čajne mešavine ulazi i lekovito bilje čija se upotreba ne preporučuje tokom dojenja, preporučili bismo da se o eventualnoj upotrebi posavetujete sa lekarem koji najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od upotrebe.

  8. SJM

    Poštovani,
    Imam kamen u žučnoj kesi, problem vena na nogama i hemangiom na jetri. Kojim redosledom i koliko dugo treba da pijem Vaše čajeve za pomenute bolesti i tegobe (Calendulu, čaj za vene i čaj za kamen u žučnoj kesi)? Srdačan pozdrav

    • Institut Dr Josif Pancic

      Redosled upotrebe čajeva možete odrediti prema prioritetima – tegobama koje Vam zadaju najviše problema. Čaj kod kamena u žučnoj kesi i čaj za vene možete koristiti u ciklusima od po šest nedelja redovne upotrebe, dok se za “Calendulae compositum” preporučuje ciklus od tri meseca. Između svakog ciklusa upotrebe čaja možete pauzirati sa upotrebom tokom dve nedelje.

  9. Slobodan Popović

    Odličan čaj.Posle desetak dana bolova i osećaja mučnine zbog kamena u žučnoj kesi,a zbog nemogućnosti lekarske intervencije,usled pandemije COVID,počeo sam da pijem ovu čajnu mešaviu.Već posle jednog dana,svi neprijatni simptomi su nestali.Uz svaku šolju čaja dodam i pola ceđenog limuna.Pijem bez šećera.

  10. smilja nikolic

    Odlican uvin čaj mešavina čaj bubrege čaj svi koji ja pijem

  11. Anonimni

    Odlican

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top