Poštovani,
da li čaj od ploda šipurka sadrži u sebi bioflavonoide,?
Ako da, u kojoj količini, tj da li ima smisla da se meša sa askorbinskom kiselinom da bi se dobio “kompletan” vitamin C ?
Institut Dr Josif Pancic –
Plod šipurka sadrži vitamin C (askorbinsku kiselinu) čiji sadržaj može da varira od 0.2 do 1.2%. Plod šipurka sadrži i flavonoide, o čijoj koncentraciji nismo uspeli da pronađemo precizne i pouzdane podatke.
Gordana (potvrđen vlasnik) –
Poštovani,
da li čaj od ploda šipurka sadrži u sebi bioflavonoide,?
Ako da, u kojoj količini, tj da li ima smisla da se meša sa askorbinskom kiselinom da bi se dobio “kompletan” vitamin C ?
Institut Dr Josif Pancic –
Plod šipurka sadrži vitamin C (askorbinsku kiselinu) čiji sadržaj može da varira od 0.2 do 1.2%. Plod šipurka sadrži i flavonoide, o čijoj koncentraciji nismo uspeli da pronađemo precizne i pouzdane podatke.
Nada –
Predivan čaj
Ole (potvrđen vlasnik) –
Skoro kao domaći!