skip to Main Content

Čaj od nadzemnog dela kantariona

5.0 (6 reviews)

141 RSD

Šifra proizvoda: 602208 Kategorija:

Opis

KANTARION
    
Latinski naziv i familija :    Hypericum perforatum L. (Hypericaceae)
Opis :    Stabljika je uspravna i razgranata na vrhu, ovalna, sa dve izdužene pruge i gola. Listovi su sedeći, goli, jajasti, sa mnogo žlezda sa etarskim uljem u vidu prozirnih tačaka po površini. Cvetovi su grupisani u razgranate, široke, štitolike cvasti. Čašični listići su zašiljeni sa mnogo prozirnih ili crnih žlezdi, a krunični listići su zlatno-žuti. Raste u umerenom pojasu Evrope i Azije, po livadama, pašnjacima i u šumama. Proširen je i u severnoj Americi.
Kao lekoviti deo biljke koristi se :    Osušen nadzemni deo biljke (Hyperici herba)
Hemijski sastav :    Herba kantariona sadrži antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), flavonoide, biflavonoide, 8-9% tanina, etarsko ulje, ksantone, amino kiseline (GABA)
Upotreba :    Aktivni sastojci kantariona deluju antidepresivno (kao MAO inhibitori) pa se koristi u tretmanu lakših depresija, uzbuđenja, nervoze, nemira i tegoba u menopauzi. Pokazuje povoljno dejstvo u tretiranju viralnih i retroviralnih infekcija.
Takođe se koristi :    U narodnoj medicini kod upala, kao antiseptik, za skupljanje tkiva. Svež nadzemni deo kantariona koristi se za izradu kantarionovog ulja koje se koristi za zarastanje rana i zaceljenje opekotina i kod hemoroida.
Ograničenja u upotrebi :    Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima :    Hipericin može kod osetljivih osoba izazvati fotosenzibilizaciju, pa se ne preporučuje sunčanje tokom terapije prepratima kantariona.
Način pripreme i upotrebe čaja :     Jednu supenu kašiku herbe kantariona preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Kantarion ( Hyperici herba ) ulazi u sastav čajnih mešavina broj : 15, 17, 25, 31, 37, 41, 69, 77

Pakovanje : 80g

6 recenzija za Čaj od nadzemnog dela kantariona

 1. Valentina

  Poštovani,
  Zanima me da li kantarionov čaj i ulje od te biljke pomažu kod kondiloma i kako? Možemo li pomoću toga da očistimo svoje telo od tog virusa,kako se ne bi ponovo pojavio?
  Hvala unapred

  • Institut Dr Josif Pancic

   Najsigurniji način za uklanjanja kondiloma je klasičan medicinski tretman, hirurški ili radiotalasnom metodom. Kantarionovo ulje se može koristiti posle tretmana za ubrzanje oporavka i zarastanja okolnog tkiva. Čaj od kantariona povoljno deluje na jačanje imuniteta, ali kod osetljivih osoba može dovesti do fotosenzibilizacije pa se tokom njegove primene savetuje izbegavanje izlaganja sunčevim zracima. Imuni sistem je odgovoran za neutralisanje HPV virusa, stoga je bitno obratiti pažnju na ishranu, boravak na čistom vazduhu, redovno kretanje, a dodatno se mogu koristiti vitamiski preparati, suplementi i čajevi za jačanje imuniteta.

 2. Dragan

  Za lečenje kandide, spravljanje čaja. Pitanje:Način pripreme i upotrebe čaja : „Jednu supenu kašiku herbe kantariona preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.“ Da li se spravljanje čaja vrši 3 puta dnevno ili gorespremljena doza deli na 3 puta (dela) i tako pije. Hvala!

  Prvi put je citiranje vašeg teksta a drugi put moje pitanje.

 3. Moć bilja

  Hvala Institutu za divne čajeve. Oduvek ih obožavam,a u 50tim sam shvatila njihovu moć. Imam lično iskustvo gde mi ništa nisu pomogli antibiotici,vaša žalfija jeste. Kantarion takodje. Pošto sam u menopauzi pijem Oestrifact E biljni koji mi je mnogo pomogao i ovim putem preporučujem da i Vi napravite čaj od crvene deteline. Veliki pozdrav i nemojte dozvoliti da promenite kvalitet nikada makar povećali cene.

 4. Anonimni

  Koristim samo vase proizvode i veoma sam zadovoljna. Pri kupovini bilo kojeg biljnog pripravka, obavezno naglasim da zelim samo od „instituta“ pripravak. Zelim vam da odrzite dosadasnji nivo i kvalitet, jer time puno uticete na zdravlje i kvalitet zivota korisnika vasih pripravaka.

 5. Cedomir

  P.s. U vasim proizvodim nasao sam resenje za neresive probleme. Ostanite i dalje takvi kakvi ste.

 6. Cedomir

  Od kad sam prvi put, slucajno!, probao vas caj, bio sam siguran da lekove(farmaceutske, ne mislim na prirodne) vise necu koristiti. Neverovatno mi je bilo da odmah deluje. Svaka vam cast.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top