Skip to content
Akcija

Čaj od nadzemnog dela kantariona

5.0 (9 reviews)

182.00 RSD (sa PDV)

Deluje antidepresivno, koristi se kod lakših depresija, uzbuđenja, nervoze, nemira i tegoba u menopauzi. Pokazuje povoljno dejstvo u tretiranju viralnih i retroviralnih infekcija.

Šifra proizvoda: 602208 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA KANTARIONA – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Hypericum perforatum L. (Hypericaceae)
Opis: Stabljika je uspravna i razgranata na vrhu, ovalna, sa dve izdužene pruge i gola. Listovi su sedeći, goli, jajasti, sa mnogo žlezda sa etarskim uljem u vidu prozirnih tačaka po površini. Cvetovi su grupisani u razgranate, široke, štitolike cvasti. Čašični listići su zašiljeni sa mnogo prozirnih ili crnih žlezdi, a krunični listići su zlatno-žuti. Raste u umerenom pojasu Evrope i Azije, po livadama, pašnjacima i u šumama. Proširen je i u severnoj Americi.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Hyperici herba)
Hemijski sastav: Herba kantariona sadrži antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), flavonoide, biflavonoide, 8-9% tanina, etarsko ulje, ksantone, amino kiseline (GABA).
Upotreba: Aktivni sastojci kantariona deluju antidepresivno (kao MAO inhibitori) pa se koristi u tretmanu lakših depresija, uzbuđenja, nervoze, nemira i tegoba u menopauzi. Pokazuje povoljno dejstvo u tretiranju viralnih i retroviralnih infekcija.
Takođe se koristi: U narodnoj medicini kod upala, kao antiseptik, za skupljanje tkiva. Svež nadzemni deo kantariona koristi se za izradu kantarionovog ulja koje se koristi za zarastanje rana i zaceljenje opekotina i kod hemoroida.
Ograničenja u upotrebi: Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima: Hipericin može kod osetljivih osoba izazvati fotosenzibilizaciju, pa se ne preporučuje sunčanje tokom terapije prepratima kantariona.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu supenu kašiku herbe kantariona preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Kantarion (Hyperici herba) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 15, 17, 25, 31, 37, 41, 69, 77

Pakovanje: 80g

9 recenzija za Čaj od nadzemnog dela kantariona

 1. Bojan

  Poštovani, da li je tokom konzumacije čaja od kantariona u redu uzimati suplemente D vitamina, ili je ipak poželjnije prekinuti kao što važi i za izlaganje kože sunčevim zracima?

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Ukoliko imate deficit vitamina D, suplemente vitamina D možete uzimati i tokom sunčanih dana i mogu da se piju tokom konzumacije čaja od kantariona. Sama upotreba kantariona i izlaganje suncu, može, ali ne mora da dovede do fotosenzibilizacije, već se može javiti kod osoba osetljive kože i svetlije puti, i najčešće pri primeni proizvoda od koncentrovanih, standardizovanih ekstrakata kantariona. Kako bi se ovo sporedno dejstvo izbeglo, tokom upotrebe proizvoda od kantariona se preporučuje zaštita kože odećom, a ukoliko osoba planira letovanje koje uključuje sunčanje, trebalo bi da upotrebu proizvoda od kantariona prekine 3-4 dana pre sunčanja.

 2. Danijela

  Postovani, koliko dugo se moze piti caj od kantariona kod blage depresije? Koliko dana pre suncanja je neophodno obustaviti upotrebu kantariona?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj od kantariona se kod blage depresije može koristiti duže vremena, sve dok pokazuje povoljan efekat i dovodi do poboljšanja. Međutim, ukoliko ni posle 2-3 nedelje redovne upotrebe ne dođe do poboljšanaj, upotrebu treba obustaviti i obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije. Kada je u pitanju upotreba kantariona i izlaganje suncu, fotosenzibilizacija nije obavezna prateća pojava, već se može javiti kod osoba osetljive kože i svetlije puti, i najčešće pri primeni proizvoda od koncentrovanih, standardizovanih ekstrakata kantariona. Kako bi se ovo sporedno dejstvo izbeglo, tokom upotrebe proizvoda od kantariona se preporučuje zaštita kože odećom, a ukoliko osoba planira letovanje koje uključuje sunčanje, trebalo bi da upotrebu proizvoda od kantariona prekine 3-4 dana pre sunčanja.

 3. Zorica

  DA LI CAJ MOZE DA SE PIJE AKO SE KORISTI LORAZEPAM?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema za sada dostupnim informacijama istovremena upotreba bi mogla uticati na metabolizam leka, stoga je nophodno da konsultujete lekara i da čaj koristite uz lek samo saglasnost lekara.

 4. Valentina

  Poštovani,
  Zanima me da li kantarionov čaj i ulje od te biljke pomažu kod kondiloma i kako? Možemo li pomoću toga da očistimo svoje telo od tog virusa,kako se ne bi ponovo pojavio?
  Hvala unapred

  • Institut Dr Josif Pancic

   Najsigurniji način za uklanjanja kondiloma je klasičan medicinski tretman, hirurški ili radiotalasnom metodom. Kantarionovo ulje se može koristiti posle tretmana za ubrzanje oporavka i zarastanja okolnog tkiva. Čaj od kantariona povoljno deluje na jačanje imuniteta, ali kod osetljivih osoba može dovesti do fotosenzibilizacije pa se tokom njegove primene savetuje izbegavanje izlaganja sunčevim zracima. Imuni sistem je odgovoran za neutralisanje HPV virusa, stoga je bitno obratiti pažnju na ishranu, boravak na čistom vazduhu, redovno kretanje, a dodatno se mogu koristiti vitamiski preparati, suplementi i čajevi za jačanje imuniteta.

 5. Dragan

  Za lečenje kandide, spravljanje čaja. Pitanje:Način pripreme i upotrebe čaja : „Jednu supenu kašiku herbe kantariona preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.“ Da li se spravljanje čaja vrši 3 puta dnevno ili gorespremljena doza deli na 3 puta (dela) i tako pije. Hvala!

  Prvi put je citiranje vašeg teksta a drugi put moje pitanje.

 6. Moć bilja

  Hvala Institutu za divne čajeve. Oduvek ih obožavam,a u 50tim sam shvatila njihovu moć. Imam lično iskustvo gde mi ništa nisu pomogli antibiotici,vaša žalfija jeste. Kantarion takodje. Pošto sam u menopauzi pijem Oestrifact E biljni koji mi je mnogo pomogao i ovim putem preporučujem da i Vi napravite čaj od crvene deteline. Veliki pozdrav i nemojte dozvoliti da promenite kvalitet nikada makar povećali cene.

 7. Anonimni

  Koristim samo vase proizvode i veoma sam zadovoljna. Pri kupovini bilo kojeg biljnog pripravka, obavezno naglasim da zelim samo od „instituta“ pripravak. Zelim vam da odrzite dosadasnji nivo i kvalitet, jer time puno uticete na zdravlje i kvalitet zivota korisnika vasih pripravaka.

 8. Cedomir

  P.s. U vasim proizvodim nasao sam resenje za neresive probleme. Ostanite i dalje takvi kakvi ste.

 9. Cedomir

  Od kad sam prvi put, slucajno!, probao vas caj, bio sam siguran da lekove(farmaceutske, ne mislim na prirodne) vise necu koristiti. Neverovatno mi je bilo da odmah deluje. Svaka vam cast.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top