skip to Main Content

Čaj kod viška želudačne kiseline (Čaj broj 9)

5.0 (8 reviews)

346 RSD

Šifra proizvoda: 610091 Kategorija: Oznaka:

Opis

ČAJ KOD VIŠKA ŽELUDAČNE KISELINE  –  Moć bilja
Sastav:  
Rizom iđirota (Calami rhizoma)
Cvet kamilice (Chamomillae flos)
Plod morača (Foeniculi fructus)
Herba pitome nane (Menthae piperitae herba)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Cvet lipe (Tiliae flos)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži etarska ulja (bogata akoronom, β-azaronom, mentolom, proazulenom, trans-anetolom), seskviterpenske laktone, triterpene, sterole, gorke supstance, flavonoide, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, kumarine, cijanogene glikozide, leukoantocijanidine, proteine, aminokiseline, holin, tanine, sluzi, organske kiseline i šećere.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine kod viška želudačne kiseline svojim spazmolitičnim efektom deluju na ublažavanje bolova i grčeva, a prisutne sluzi oblažu iritiranu sluzokožu želuca i organa za varenje. Takođe, aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine povoljno deluju na regulisanje lučenja žuči i želudačne kiseline, kao i na ublažavanje nadutosti i eliminisanje gasova.

Upotreba ČAJA KOD VIŠKA ŽELUDAČNE KISELINE preporučuje se: kod gorušice i osećaja pečenja u želucu.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod viška želudačne kiseline.

Način pripreme i upotrebe čaja: kafenu kašičicu čajne mešavine preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji jedan sat, zatim procediti. Piti ujutru po 200 ml nezaslađenog čaja pre obroka, na prazan želudac.

Pakovanje: 100 g

8 recenzija za Čaj kod viška želudačne kiseline (Čaj broj 9)

 1. Mira

  Caj mi je pomogao. Mogu svima da ga preporucim.

 2. NV

  Poštovani, koju kombinaciju čajeva preporučujete kao najefikasniju za lečenje hroničnog gastritisa (nije uzrokovan helikobakterom), vidim da imate i ovaj za višak želudačne kisečine i za obnavljanje želudačne sluznice. Da li ih kombinovati i kako? Pošto imam kiselinu i hronični gastritis.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Preporučili bismo da Čaj kod viška želudačne kiseline koristite ujutru, pre doručka, a Čaj kod zapaljenja želudačne sluznice pre ručka i večere.

 3. Korisnik (potvrđen vlasnik)

  Koliko dugo se ovaj čaj sme upotrebljavati u kontinuitetu s obzirom na to da sadrži iđirot? I koliko dugo se sme upotrebljavati u kontinuitetu vaš čaj kod upale želudačne sluznice?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajevi se mogu koristiti onoliko dugo koliko je potrebno da se postigne ublaženje simptoma, najčešće je dovoljno 3 nedelje upotrebe u kontinuitetu. Čajevi se mogu koristiti i duže, po potrebi, do 3 meseca u kontinuitetu, posle čega je neophodno napraviti bar mesec dana pauze do sledećeg ciklusa upotrebe.

 4. Xyz

  Poštovani,
  Da li ovaj čaj može uticati na lekove (konkretno inhibitore protonske pumpe)? Pozdrav!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema do sada dostupnim podacima, čajna mešavina ne bi trebalo da utiče na dejstvo inhibitora protonske pumpe.

 5. Xxx

  Poštovani,
  Da li pomaže i u slučaju heliko bakterije?
  Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod prisustva Helicobacter pylori obično preporučujemo upotrebu Čajne mešavine kod zapaljenja želudačne sluznice i nadzemnog dela vranilovke. U slučaju gorušice, možete koristiti i ovu čajnu mešavinu.

 6. Anonimni

  Poštovani,
  Da li postoje neželjeni efekti, ukoliko čaj pripremim (procedim) uveče, a konzumiram ga sutradan pre obroka? Inače, čaj mi je mnogo olakšao tegobe.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Neželjenih efekata ne bi trebalo da bude, ipak preporučujemo da kada god je moguće pripremite svež čaj obzirom da dužim stajanjem može doći do oksidacije pojedinih aktivnih sastojaka.

 7. Anonimni

  Poštovani, da li ovaj čaj sme povremeno da se pije dva puta dnevno (ujutru i uveče) ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti po potrebi, ukoliko osećate gorušicu, s tim da ga pijete pre jela, na prazan želudac.

 8. Sanja

  Odličan. Ubrzo nakon konzumacije čaja se oseti olakšanje tegoba. Preporučujem svima koji imaju problem sa viškom želudačne kiseline. Koliko dugo koristiti čaj, najbolje da se konsultujete sa farmaceutima koji rade u apoteci Josif Pančić. Oni su veoma ljubazni, strpljivo vas saslušaju i daju pravi savet.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top