Čaj kod upale želudačne sluznice (Čaj broj 17)
467 RSD
Opis
ČAJ KOD UPALE ŽELUDAČNE SLUZNICE – Moć bilja
Sastav:
Koren belog sleza (Althaeae radix)
Herba podubice (Chamaedryos herba)
Cvet kamilice (Chamomillae flos)
Koren zečijeg trna (Ononidis radix)
Herba kantariona (Hyperici herba)
List pitome nane (Menthae piperitae folium)
List kupine (Rubi fruticosi folium)
Herba trave ive (Teucrii montani herba)
Ononidis radix
Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži sluzi, asparagin, holin, kalcijum oksalat, pektine, skrob, luteolinske flavonoide, seskviterpenske laktone, triterpene, diterpene, iridoidne monoterpene, antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), tanine, ksantone, amino kiseline (GABA), organske kiseline, gorke supstance i etarska ulja (bogata mentolom i azulenom).
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod upale želudačne sluznice pokazuju protivupalno dejstvo, a prisutne sluzi oblažu i deluju zaštitno i umirujuće na iritiranu sluzokožu želuca.
Upotreba ČAJA KOD UPALE ŽELUDAČNE SLUZNICE preporučuje se: za olakšanje varenja, kod bolova i osećaja pečenja u želucu.
Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod upale želudačne sluznice.
Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Čajna mešavina sadrži kantarion čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam određenih lekova, takođe, prisutne sluzi mogu usporiti resorpciju pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod upale želudačne sluznice uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.
Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti, ostaviti da stoji jedan sat i procediti. Piti tri puta dnevno pre jela po 200 ml nezaslađenog čaja. Deci davati prema uzrastu.
Pakovanje: 100 g
Marija –
kada će ovaj čaj bit raspolloživ?
Institut Dr Josif Pancic –
Za sada nemamo pouzdane informacije o tome kada će čaj biti ponovo u prodaji. Stranice se redovno ažuriraju, tako da će informacija o dostupnosti biti objavljena na stranici kada čaj budemo ponovo imali na zalihama. Preporučili bismo Vam da povremeno proverite stranicu kako biste bili obavešteni.
Beba –
Čak je odličan,pila sam ga u više navrata,nekad uz terapiju nekad samostalno.Više mi pomaže nego lekovi.
Imam hronični gastritis i konstantno me bili želudac,pa me zanima da li se čaj može piti i češće nego što ste pisali u komentarima.
Da li eventualno može biti nekog neželjenog dejstva ako se češće koristi?
Beba
Institut Dr Josif Pancic –
Preporuka je da se čaj koristi 3 puta dnevno, i preporučenu dozu treba poštovati. Uz čaj, dodatno, možete koristiti i kantarion ulje za unutrašnju upotrebu. Veće količine od preporučenih bi mogle, usled sadržaja kantariona, kod osetljivih osoba dovesti do fotosenzibilizacije, kao i interakcije sa pojedinim lekovima.
Sofija –
Poštovani,
na uputstvu stoji da se čaj br. 17 pije pre jela.
Koliko pre jela? Neposredno pre ili određeni vremenski period?
Takođe, koliki vremenski razmak treba da je između jela i čaja br. 9?
Institut Dr Josif Pancic –
Kada je u uputstvu navedeno da se čaj koristi pre jela, to znači da ga treba popiti 15-30 minuta pre obroka. Isto važi i za Čaj broj 9, možete ga popiti pola sata do 15 minuta pre obroka.
zorica (potvrđen vlasnik) –
Odličan čaj, tegobe su nestale već kod prve upotrebe. Pitanje-da li postoji vremensko ograničenje za korišćenje ovog čaja?
Institut Dr Josif Pancic –
Čaj se može koristiti tokom 3-6 nedelja u kontinuitetu, onoliko dugo koliko je potrebno da dođe do poboljšanja stanja i povlačenja simptoma. Potom preporučujemo bar 3 nedelje pauze do sledećeg ciklusa upotrebe. Pauza može biti i duža, sve do ponovne pojave simptoma.
Goga –
Odlican caj, vec nakon prvog dana dolazi do poboljsanja i znatno manjih simptoma. Osoblje je zaista uvek ljubazno, spremno za strucne savete. Sve pohvale!
Odlican caj, vec posle prvog dana veliko poboljsanje –
Odlican caj! Vec posle prvog dana, veliko pobiljsanje i normalizacija varenja zeluca. Sve pohvale!