Skip to content
Akcija

Čaj kod ekcema (Čaj broj 66)

4.0 (4 reviews)

Original price was: 519.00 RSD.Current price is: 441.00 RSD. (sa PDV)

Reguliše mokrenje i varenje, povoljno deluje na jetru i lučenje žuči. Reguliše lučenje znoja. Preporučuje se za ublažavanje tegoba kod ekcema uz odgovarajuće higijensko-dijetetske mere.

Šifra proizvoda: 611661 Kategorije: , Oznake: , , , ,

Opis

ČAJ KOD EKCEMA – Moć bilja

Sastav:
Koren zečjeg trna (Ononidis radix)
Koren koprive (Urticae radix)
Koren čička (Bardanae radix)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Herba kantariona (Hyperici herba)
List žalfije (Salviae folium)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži  izoflavonske glikozide, polisaharide, aldehide, germakranolide, poliacetilene, lektine, seskviterpenske laktone, triterpene, fitosterole, etarska ulja (bogata proazulenom, tujonom, cineolom i kamforom), inulin, pektine, šećere i organske kiseline.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine kod ekcema pospešuju izlučivanje mokraće i olakšavaju varenje, povoljno deluju na jetru i lučenje žuči, deluju antiseptično, protivupalno, regulišu lučenje znoja i povoljno deluju na neutralisanje proizvoda metabolizma koji mogu uticati na pojavu ekcema.

Upotreba ČAJA KOD EKCEMA preporučuje se: za ublažavanje tegoba kod ekcema uz odgovarajuće higijensko-dijetetske mere.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja kod ekcema ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Čajna mešavina sadrži kantarion čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam pojedinih lekova, preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod ekcema uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti šoljom hladne vode (250 ml). Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 15-30 minuta. Procediti i piti 3 puta dnevno po šolju čaja, pre jela.

Pakovanje: 100 g

4 recenzije za Čaj kod ekcema (Čaj broj 66)

 1. Zlatko

  Postovani,imam dijagnozu ulerythema ophryogenes promenio bezbroj dermatologa i nista nije pomoglo.Sta mi preporucujete da probam od vasih proizvoda.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Terapija koja bi mogla doprineti poboljanju simptoma koji prate dijagnozu bolesti bi bila upotreba emolijentnih krema, pa biste mogli pokušati sa upotrebom našeg Krema za ruke sa nevenom. Od čajeva možete koristiti Čaj kod ekcema tokom 2-3 meseca u kontinuitetu, uz praćenje simptoma.

 2. Nela (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, da li dete od 12 godina može da koristi ovaj čaj?
  Hvala unapred.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Dete od 12 može da koristi čaj, u količini od 2 šolje dnevno.

 3. Gordana

  Da li deca od 6 godina smeju da piju ovaj čaj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom da u sastav čajne mešavine ulazi lekovito bilje čija se upotreba u dečjem uzrastu ne preporučuje iz razloga nedostatka podataka o bezbednosti, preporučujemo da se o upotrebi čaja posavetujete sa pedijatrom koji najbolje može proceniti odnos rizika i koristi obzirom na ostalu terapiju koje dete dobija.

 4. Teodora

  Čaj pijem 3 nedelje, ekcem se skoro potpuno povukao. Napominjem da u ovom periodu nisam koristila kortikosteroide.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top