skip to Main Content

Čaj za ublažavanje tegoba kod kandidijaze (Čaj broj 92)

4.85 (13 reviews)

422 RSD

Šifra proizvoda: 610921 Kategorija: Oznaka:

Opis

ČAJ ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD KANDIDIJAZE  –  Moć bilja

Sastav:  
Herba majkine dušice (Serpylli herba)
Herba origana (Origani herba)
Cvet nevena (Calendulae flos)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
List žalfije (Salviae folium)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ČAJA ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD KANDIDIJAZE sadrži etarska ulja (bogata timolom, karvakrolom, proazulenom, tujonom, cineolom i kamforom), gorke supstance, saponozide (kalendulozid), kalendulin, sterole, triterpenske alkohole, poliacetilene, polisaharide, cijanogene glikozide, tanine, flavonoide, organske kiseline (rozmaricinsku, kafenu, protokatehinsku), karotenoide, germakranolide i alkaloide.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine deluju antimikrobno na izazivače gljivičnih infekcija.  Takođe, aktivni sastojci deluju i spazmolitično i protivupalno, a polisaharidi prisutni u cvetu nevena deluju imunostimulišuće, jačajući otpornost organizma na infekcije.

Upotreba ČAJA ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD KANDIDIJAZE preporučuje se : u slučaju gljivičnih infekcija digestivnog ili urogenitalnog sistema.

Ograničenja u upotrebi : upotreba Čaja za ublažavanje tegoba kod kandidijaze se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Način pripreme i upotrebe čaja: Četiri supene kašike čajne mešavine preliti sa 1 litar hladne vode, sud poklopiti i zagrejati do ključanja. Ostaviti da stoji 30 minuta, procediti i popiti u toku dana.

Pakovanje: 100 g

13 recenzija za Čaj za ublažavanje tegoba kod kandidijaze (Čaj broj 92)

 1. Jelena

  Da li ovaj caj mozda snizava secer? Sta raditi u tom slucaju? Da li smanjiti kolicinu caja ili prekinuti sa njim? Pozdrav

  • Institut Dr Josif Pancic

   Lekovito bilje koje ulazi u sastav čajne mešavine ne bi trebalo da ima uticaja na nivo šećera u krvi. Ukoliko Vam upotreba čaja iz bilo kod razloga ne odgovara, možete koristiti PALISEPT kapsule, čiji aktivni sastojci deluju i na Candidu albicans.

 2. Anonimni

  Posle koliko vremena treba proveriti rezultate i koliko dugo se sme piti caj? Pozdrav

  • Institut Dr Josif Pancic

   Analize se mogu ponoviti posle svake tri nedelje upotrebe, a upotreba čaja se preporučuje sve do postizanja negativnog nalaza na prisustvo gljivica, za šta je najčešće potrebno 3-6 sedmica redovne upotrebe.

 3. Nina

  Ukoliko bi caj koristila preventivno, koji odnos vode i caja treba da bude pri pravljenju, takodje koliko treba popiti caja u toku dana u tom slucaju?
  Hvala unapred.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Ukoliko čaj koristite preventivno, način pripreme je isti (1 ravna supena kašika za 250ml vode) a dnevno možete popiti 1-2 šolje čaja.

 4. Slađana

  Da li čaj može da se pije uporedo sa kapima za umirenje i kapima za spavanje, kao i sa vitaminima, naročito kompleksom vitamina B i vitaminom D3? Ako može, da li treba napraviti neki razmak u toku dana između uzimanja čaja i kapi?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti uporedo sa ostalim navedenim proizvodima, a između upotrebe čaja i ostalih proizvoda treva napraviti pola sata pauze.

 5. Viki

  Da li se caj moze piti uporedo sa antibiotikom?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina se može koristiti tokom upotrebe antibiotika. Čaj se pije nezaslađen, bez dodataka.

 6. Marija

  Da li bi ovaj čaj trebalo piti i kod kandide u crevima?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, čaj se koristi kod prisustva kandide u digestivnom traktu.

 7. Milica

  Da li ovaj čaj može da se koristi preventivno, u kombinaciji sa kantarion vagitorijama, posle negativnog nalaza? Ili ga treba korostiti samo kada se pojave tegobe?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti i preventivno, u količini od 1-2 šolje dnevno.

 8. Danica

  Poštovani, da li ovim čajem može i da se povrsinski ispira intimna regija, ili je iskljucivo namenjen za piće?
  Pozdrav!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti i za ispiranja intimne regije. Za tu namenu pripremite posebno 1/2 litra čaja, procedite kroz vatu ili gazu da bude sasvim bistar i koristite za ispiranje.

 9. Jelena

  Da li mogu deca od 5 i 8 godina da ga piju

  • Institut Dr Josif Pancic

   Upotreba čaja se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina. Za decu starosti 5-8 godina možete sami napraviti mešavinu jednakih delova nadzemnog dela vranilovke, nadzemnog dela majkine dušice i cveta nevena. Za pripremu jedne šolje čaja, jednu ravnu kafenu kašičicu čajne mešavine prelijte šoljom ključale vode, ostavite da odstoji 15-20 minuta, pa procedite. Čaj možete sasvim malo zasladiti ukoliko dete odbija da ga popije nezaslađenog, a tokom dana detetu možete dati 2-3 šolje ovako pripremljenog čaja. Čaj se može koristiti do postizanja negativnog nalaza na prisustvo gljivica.

 10. Melissa

  Koliko dugo u kontinuitetu sme da se pije caj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj kod kandidijaze možete koristiti sve dok se ne postigne negativan nalaz na prisustvo gljivica, najčešće se to postigne za 3-6 nedelja redovne upotrebe.

 11. Ivana

  Poštovani,

  Da li ovaj čaj može da se kombinuje sa čajem od nadzemnog dela rastavića? Imala sam GIN kandidijazu pa sam u isto vreme osecala tegobe u besici. Cesto mokrenje i osecaj nedovoljnog praznjenja. Ustajem i nocu da mokrim sto se ranije nije desavalo. Urinokultura je cista, ali ja i dalje osecam navedene tegobe. Da li mozda imati neki drugi predlog za izbor caja? Hvala unapred na odgovoru.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj kod kandidijaze možete kombinovati sa čajem od nadzemnog dela rastavića, ili ga možete kombinovati sa Čajem kod zapaljenja mokraćne bešike. Istovremena upotreba Palisept kapsula takođe ublažava tegobe, jer aktivni sastojci prisutni u kapsulama deluju i na bakterijske i gljivične infekcije.

 12. Jelena

  Da li čaj može da se pije u kombinaciji sa lekovima za kandidu? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Jelena, čaj može da se pije u kombinaciji sa lekovima za kandidu, nezaslađen, onoliko dugo koliko je potrebno da nalaz na prisustvo gljivica bude negativan.

 13. Ana

  Da li smeju trudnice da koristee??? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Upotreba čaja se generalno ne preporučuje tokom trudnoće. Ukoliko je sa time saglasan Vaš ginekolog, za ublažavanje tegoba kod kandidijaze možete koristiti mešavinu jednakih delova cveta nevena, herbe majčine dušice i herbe vranilovke.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top