skip to Main Content

Čaj za ublažavanje tegoba kod kandidijaze (Čaj broj 92)

4.75 (4 reviews)

342 RSD

Šifra proizvoda: 610921 Kategorija: Oznaka:

Opis

ČAJ ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD KANDIDIJAZE  –  Moć bilja

Sastav:  
Herba majkine dušice (Serpylli herba)
Herba origana (Origani herba)
Cvet nevena (Calendulae flos)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
List žalfije (Salviae folium)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ČAJA ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD KANDIDIJAZE sadrži etarska ulja (bogata timolom, karvakrolom, proazulenom, tujonom, cineolom i kamforom), gorke supstance, saponozide (kalendulozid), kalendulin, sterole, triterpenske alkohole, poliacetilene, polisaharide, cijanogene glikozide, tanine, flavonoide, organske kiseline (rozmaricinsku, kafenu, protokatehinsku), karotenoide, germakranolide i alkaloide.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine deluju antimikrobno na izazivače gljivičnih infekcija.  Takođe, aktivni sastojci deluju i spazmolitično i protivupalno, a polisaharidi prisutni u cvetu nevena deluju imunostimulišuće, jačajući otpornost organizma na infekcije.

Upotreba ČAJA ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD KANDIDIJAZE preporučuje se : u slučaju gljivičnih infekcija digestivnog ili urogenitalnog sistema.

Ograničenja u upotrebi : upotreba Čaja za ublažavanje tegoba kod kandidijaze se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Način pripreme i upotrebe čaja: Četiri supene kašike čajne mešavine preliti sa 1 litar hladne vode, sud poklopiti i zagrejati do ključanja. Ostaviti da stoji 30 minuta, procediti i popiti u toku dana.

Pakovanje: 100 g

4 recenzije za Čaj za ublažavanje tegoba kod kandidijaze (Čaj broj 92)

 1. Melissa

  Koliko dugo u kontinuitetu sme da se pije caj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj kod kandidijaze možete koristiti sve dok se ne postigne negativan nalaz na prisustvo gljivica, najčešće se to postigne za 3-6 nedelja redovne upotrebe.

 2. Ivana

  Poštovani,

  Da li ovaj čaj može da se kombinuje sa čajem od nadzemnog dela rastavića? Imala sam GIN kandidijazu pa sam u isto vreme osecala tegobe u besici. Cesto mokrenje i osecaj nedovoljnog praznjenja. Ustajem i nocu da mokrim sto se ranije nije desavalo. Urinokultura je cista, ali ja i dalje osecam navedene tegobe. Da li mozda imati neki drugi predlog za izbor caja? Hvala unapred na odgovoru.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj kod kandidijaze možete kombinovati sa čajem od nadzemnog dela rastavića, ili ga možete kombinovati sa Čajem kod zapaljenja mokraćne bešike. Istovremena upotreba Palisept kapsula takođe ublažava tegobe, jer aktivni sastojci prisutni u kapsulama deluju i na bakterijske i gljivične infekcije.

 3. Jelena

  Da li čaj može da se pije u kombinaciji sa lekovima za kandidu? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Jelena, čaj može da se pije u kombinaciji sa lekovima za kandidu, nezaslađen, onoliko dugo koliko je potrebno da nalaz na prisustvo gljivica bude negativan.

 4. Ana

  Da li smeju trudnice da koristee??? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Upotreba čaja se generalno ne preporučuje tokom trudnoće. Ukoliko je sa time saglasan Vaš ginekolog, za ublažavanje tegoba kod kandidijaze možete koristiti mešavinu jednakih delova cveta nevena, herbe majčine dušice i herbe vranilovke.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top