Čaj kod ulceroznog kolitisa (Čaj broj 63)
519.00 RSD (sa PDV)
Pomaže kod iritirane sluzokože debelog creva. Preporučuje se za prolive sa bolovima i grčevima, kod prisustva krvi u stolici i osećaja nepotpunog pražnjenja creva.
Opis
ČAJ KOD ULCEROZNOG KOLITISA (Čaj broj 63) – Moć bilja
Sastav:
- Cvet kamilice (Chamomillae flos)
- Herba kantariona (Hyperici herba)
- Cvet nevena (Calendulae flos)
- List bokvice (Plantaginis majoris folium)
- Herba vranilovke (Origani herba)
- Seme lana (Lini semen)
- Herba podubice (Chamaedrys herba)
Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži tanine, sluzi, luteolinske flavonoide, biflavonoide, karotenoide, ksantone, kalendulin, antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), saponozide, cijanogene glikozide, triterpenske alkohole i druge terpenoide, diterpene, iridoidne monoterpene, seskviterpenske laktone, sterole, iridoidne glikozide, poliacetilene, polisaharide, etarska ulja (bogata proazulenom, timolom i karvakrolom), aminokiseline (GABA), holin, organske kiseline (rozmaricinsku, kafenu, protokatehinsku), alantoin i masna ulja (trigliceride linolne, linolenske i oleinske kiseline).
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod ulceroznog kolitisa deluju antiseptično i protivupalno čime ublažavaju tegobe kod iritirane sluzokože debelog creva. Sluzi prisutne u lekovitom bilju koje ulazi u sastav ove čajne mešavine oblažu oštećenu crevnu sluzokožu čime ublažavaju iritaciju i osećaj nedovoljnog pražnjenja.
Upotreba: Čaj kod ulceroznog kolitisa preporučuje se za olakšanje tegoba kao što su prolivi sa bolovima i grčevima, prisustvo krvi u stolici i osećaj nepotpunog pražnjenja creva.
Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja, ne preporučuje se upotreba Čaj kod ulceroznog kolitisa.
Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Čajna mešavina sadrži sluzi koje mogu usporiti resorpciju određenih lekova, preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod ulceroznog kolitisa uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarom ili farmaceutom.
Način pripreme i upotrebe čaja: Dve kafene kašike čajne mešavine preliti sa 250 ml hladne vode. Sud poklopiti i zagrejati do ključanja, a zatim ostaviti da stoji 30 minuta, pa procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja 30–60 minuta pre jela.
Pakovanje: 100 g
Maja –
I ja imam nedoumicu oko uputstva pise piti 4x na dan po pola solje sveze napravljeno, 250 ml nije pola solje , ili to smatrate da je pola solje? Jer ako ostavim za slede i obrok onda vise nije sveze napravljen ili se smatra da jeste?
Lep pozdrav
Institut „Dr Josif Pančić“ –
Korigovano je uputstvo: Dve kafene kašike čajne mešavine preliti sa 250 ml hladne vode. Sud poklopiti i zagrejati do ključanja, a zatim ostaviti da stoji 30 minuta, pa procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja 30–60 minuta pre jela.
Nina –
Poštovani, da li ćete uskoro imati na stanju ovaj čaj?
Institut Dr Josif Pancic –
Za sada nemamo pouzdane informacije kada će čaj biti ponovo u prodaji. Stranice se redovno ažuriraju, kada čaj bude u prodaji informacija će biti dostupna na njemu posvećenoj stranici.
zexy73 –
Poštovani
Kupio sam ovaj čaj u vašoj apoteci u Pančevu jer bolujem od ulceroznog kolitisa ali ga još nijednom nisam upotrebio jer mi je uputstvo za korišćenje pomalo neshvatljivo i nelogično. Ja bih vas molio ako biste mi mogli malo pojasniti uputstvo za upotrebu.Da li jednom skuvam 250 ml čaja pa ga pijem 4 puta ili 4 puta skuvam 250ml čaja a popijem samo pola šolje?
Unapred zahvalan.