skip to Main Content

Pomoc

Teodora pitao\la 1 godina pre

Zdravo, unapred se izvinjavam ako tekst bude malo duzi, ali molim Vas za pomoc. Nakon sto su me dijagnostikovali panicnim, anksioznim, opsesivno-kompulzivnim poremecajem i insomniom, prepisali su mi SSRI antidepresive i ksalol za spavanje. Nakon dva meseca koriscenja lekova sam odustala od njih, stvarali su mi mnogo drugih problema, lose sam se osecala fizicki, dobila serotoninski sindrom dva puta i brzo je doslo do zavisnosti od ksalola, pa primetivsi to, postepeno sam prestala da ih pijem. Od tada je proslo par meseci, simptomi su naravno jos uvek prisutni, ali se dobro nosim sa njima. Svaki problem koji imam pojedinacno je pokretac drugog, pa se tako pravi lancana reakcija. Zato sam odlucila da za smanjivanje svojih simptoma probam nesto na biljnoj bazi. Trenutno imam problem sa nesanicom, ne spavam danima, retko sta moze da me uspava.
Moje pitanje je, da li smem da pijem vise razlicitih cajeva dnevno kako bih umanjila ove simptome ili da resavam jedno po jedno? Na primer, caj od kantariona koji povoljno utice na lucenje serotonina da pijem samo ujutru, a caj kod uznemirenosti, straha i dusevne napetosti samo uvece zajedno sa Vasim kapima za spavanje? (Po tom rezimu sam pila gore navedene lekove). Pitam jer ne znam da li ce na taj nacin cajevi da imaju velikog efekta, jer je za svaki preporuceno da se pije tri puta dnevno, ili bas suprotno, da napravim nezeljnu reakciju mesanjem biljaka plus kapi koje bih dodala? Unapred hvala na odgovoru i izdvojenom vremenu.

1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 1 godina pre

Poštovana Teodora,
za ublažavanje simptoma koje navodite, možete paralelno koristiti više biljnih proizvoda. Osim kantarion čaja u programu imamo i Demak kapsule koje sadrže standardizovani ekstrakt kantariona u definisanoj dozi, koje možete koristiti ujutru. Nepohodno je naglasiti da aktivni sastojci kantariona kod osetljivih osoba mogu dovesti do preosetljivosti na Sunčevu svetlost, zato je tokom letnjeg perioda ipak potreban oprez pri početku upotrebe. Čaj kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti možete piti sa Kapima protiv nesanice uveče, a u slučaju anksioznih kriza tokom dana možete koristiti i Kapi za umirenje.
Preporuke za upotrebu navedene na pakovanjima proizvoda odnose se na maksimalne preporučene doze, čajevi i proizvodi od lekovitog bilja harmonizujuće deluju na organizam uzeti i u mnogo manjim količinama.
Srdačan pozdrav,

Back To Top