Skip to content
PitanjaGrupa pitanja: Probavni traktHronična opstipacija kod odraslih
/ pitao\la 2 godine pre

Iz kog razloga sam,kao osoba od 29 godina,sa ozbiljnim problemom hronične opstipacije dobila preporuku u vašoj radnji za čaj za čišćenje („prikladniji je Vašim godinama“,po apotekarkinim rečima),a ne za čaj koji je direktno namenjen opstipaciji?Objasnila sam i da je problem ozbiljan kod mene konkretno.

1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 2 godine pre

Poštovana,
Čaj za čišćenje (broj 20) je čajna mešavina koja se bez bojazni može koristiti duže vremena u kontinuitetu, u slučaju potrebe i svakodnevno, i obično je preporučujemo kod hronične opstipacije. Ova čajna mešavina ne sadrži senin list, koji kod pojedinih ososba može izazvati iritaciju, bolove i grčeve. 
Čajna mešavina BILAX i Čaj kod zapaljenje debelog creva sa zatvorom sadrže senin list, i njihova upotreba se preporučuje 2-3 puta nedeljno, tokom kraćeg vremenskog perioda, u stanjima akutnog, povremenog zatvora.
Čaj za čišćenje koji Vam je preporučen, tokom redovne upotrebe povoljno deluje na pokretanje i normalizaciju crevne peristaltike, tako da možda posle izvesnog vremena upotrebe, stolice budu uredne i bez upotrebe čaja.
Srdačan pozdrav,

Back To Top