Skip to content
PitanjaGrupa pitanja: Grupa raznoBol u kičmi (koren đavolje kandže)
Marko pitao\la 3 godine pre

Poštovani,
Koji čaj (ili čajeve) bi preporučili za izrazito jak bol u repnom delu kičme, kao posledica posla i decenijskog sedenja za računarom? Prisutna je i skolioza i diskus hernia, po MRI. \“ČAJ za bolju cirkulaciju\“ već imam, kao i \“mix za jačanje imuniteta\“, Calendula Compositum i mnoge druge (ali nijedan od njih \“ne cilja kičmu direktno\“, da se tako izrazim)
Malo sam i sam istraživao i citiram: 🙃):

Koren đavolje kandže se ne može izostaviti kada je bol u leđima u pitanju. Ova biljka je više nego efikasna u otklanjanju boli i koristi se od davnina u ove svrhe. Koliko je delotvorna, govori i činjenica da su neka ispitivanja dokazala da je njena efikasnost jednaka brufenu.
Đavolja kandža pomaže kod obnavljanja hrskavice, a takođe otklanja i bolove u zglobovima. Najpreporučljivije je konzumirati čaj od korena ove snažne biljke.

…pa me zanima da li su u pravu(?) i da li imate čajeve koji sadrže Koren đavolje kandže?
Hvala na preporukama, uvek ste divni kad odgovarate ljudima ❤️
Srdačan pozdrav, Marko

1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 2 godine pre

Poštovani Marko,
Čaj od đavolje kandže za sada nije u našem proizvodnom programu. Ova biljka se tradicionalno koristi u zemljama zapadne Evrope u obliku čaja ili standardizovanih ekstrakata namenjenih boljoj pokretljivosti zglobova.
Kada su u pitanju bolovi u repnom delu kičme usled diskus hernije, obično preporučujemo upotrebu Čajne mešavine protiv zapaljenja zglobova ili Čajnu mešavinu kod reume, obzirom da ovi čajevi sadrže lekovito bilje koje ima i analgetsko delovanje, a takođe povojno deluju na zglobove i jačanje vezivnog tkiva. Takođe, za ublažavanje tegoba, osim ovih čajeva, možete koristiti i Kapi za umirenje, čija upotreba doprinosi opuštanju i smanjenju stresa, samim tim i mišićnog spazma pa tako može povoljno delovati i na ublaženje bolova.
Srdačan pozdrav,

Back To Top