Skip to content
PitanjaGrupa pitanja: Probavni traktUpala dvanaestopalacnog creva i losa digestija
Dragan pitao\la 1 godina pre

Poštovani,

od avgusta meseca ima problem sa losom digestijom, kad pojedem odredjenu hranu osećam žarenje u predelu trbuha koje se prostire ispod desne lopatice, kao da mi se vraća hrana kroz jednjak i izgubio sam oko 10 kila za 5 meseci.

Obišao sam 2 gastroenterologa gde mi je dijagnostivikovana blaga upala dvanaestopalacnog creva i slabiji ezofagijalni sfinkter. Krvna slika je u redu, ultrazvukom je utvrđeno da su svi ostali organi u normalnoj funkciji i normalno izgledaju.

Trenutno pijem blokatore protonske pumpe i enzime za varenje, koji mi pomažu, ali ne bih voleo da postanem rob lekova, više bih hteo prirodnim putem da pospešim lečenje bolesti.

Šta biste mi od svojih proizvoda preporučili da koristim da pokušam da rešim svoj problem?

Srdačan pozdrav!

1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 1 godina pre

Poštovani Dragane,
Za ublažavanje navedenih tegoba možete koristiti Čaj kod zapaljenja želudačne sluznice (broj 17), nezaslađen, na prazan želudac, pre obroka ili 2-3 sata posle obroka. Povoljno deluje i upotreba Kantarionovog ulja za unutrašnju upotrebu, koje takođe treba uzeti na prazan želudac. Ukoliko koristite oba proizvoda, preporuka je da prvo popijte čaj, a zatim, posle 15 minuta uzmete kašičicu ulja.
Kod tegoba sa varenjem od pomoći može biti upotreba Čaja za varenje i protiv nadimanja (broj 7) koji se pije po potrebi, posle obroka.
Kod slabosti ezofagijalnog sfinktera tegobe se mogu ublažiti manjim i češćim obrocima, može pomoći i šetnja posle obroka, a horizontalan položaj odmah posle obroka se nikako ne preporučuje.
Srdačan pozdrav,

Back To Top