skip to Main Content

Kombinacija čajeva

PitanjaGrupa pitanja: Probavni traktKombinacija čajeva
Dragan pitao\la 3 dana pre

Poštovani,
Imam heliko bakteriju i pre par dana sam završio sa terapijom koja se sastojala od ispijanja gastroprazola, dva antibiotika i probiotika.  Za 6 nedelja imam pregled stolice, pa bih ovu pauzu da iskoristim  najbolje što mogu, jer smatram da vasi cajevi nece da skode, a mogu da pomognu da rezultati budu jos bolji.
Pored heliko bakterije imam jako loše varenje, ucestale gasove, koje sam upotrebom probiotika koliko toliko suzbio, ali ipak ne koliko bi želeo.
Pretrazujući pitanja i odgovore na vasem sajtu, pronašao sam da se za heliko bakteriju pravi mešavina od čaja kod upale želudačne sluznice i čaja od nadzemnog dela vranilove trave.
Da li ovu mešavinu mogu kombinovati sa čajem za varenje i  protiv nadimanja?
Ukoliko može, koja je dnevna količina koju smem da unesem, kako čaja od mešavine za heliko, tako i caja za varenje?
Interesuje me i način pripreme mešavine, pošto na jednom mestu pise da se mešavina priprema kao kod čaja kod upale želudačne sluznice, što znači da treba poklopeni sud da stoji sat vremena, a na drugom mestu da je dovoljno da poklopljeni sud stoji pola sata.
Hvala

1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 1 sat pre

Poštovani Dragane,
Čaj za heliko bakteriju pripremljen od Čaja kod upale želudačne sluznice i nadzemnog dela vranilove trave možete koristiti na prazan želudac, pre obroka, nezaslađen. Preporučujemo da desetak dana koristite samo ovaj čaj, jer je sasvim moguće da će njegova upotreba biti dovoljna i za regulisanje varenja i nadimanja. Po potrebi, kasnije možete koristiti i Čaj za varenje i protiv nadimanja, posle ručka i večere.
Za period koliko dugo treba da odstoji čaj kada se lekovito bilje prelije ključalom vodom u literaturi se navode različiti podaci, a pouzdan znak da je ekstrakcija završena je kada se čaj staloži na dnu posude, za šta je obično potrebno 15 minuta do 1 sat, tako da pola sata ili sat vremena ekstrakcije ne čini značajnu razliku.
Srdačan pozdrav,

Back To Top