skip to Main Content

Kamen u bubregu

PitanjaGrupa pitanja: Urinarni traktKamen u bubregu
Anonimna pitao\la 3 godine pre

Nedavno su mi tokom ultrazuka dijagnostikovane dve manje ciste na desnom bubregu kao i proces pojave peska i kamenca na oba bubrega. Tih dana sam imao tup osecaj i manje bolove u predelu ledja, kao i probadanje u gornom desnom delu stomaka, iako mi na ultrazvuku adbomena nalaz bio uredan. Napominjem da imam problem veoma masne jetre sa povecanim vrednosti triglicerida i holesterola.
Pre 10 tak dana poceo sam da pijem caj Calendula Compositum kako je propisano 1L dnevno, a u manjoj kolicini od 1-2 solje dnevno caj od persuna za radi ciscenja bubrega. Bolovi u predelu ledja izgledaju kao nestali, osecam se bolje , medjutim pojavio se novi problem da se uvek nocu probudim oko 2,30 jako preznojen u predelu grudnog kosa.
Moje pitanje je da li to nocno znojenje ima veze sa dozom Calendula caja i da li bi trebao mozda da smanjim kolicinu caja koju pijem (inace planirao sam da ga pijem tri meseca pa da odem na kontrolu ali sada nisam siguran da li stvaram neki drugi problem) ?
Da li su poznati neki nezeljeni efekti na metabolizam ako se caj Calendula uzima kada je detektovana masna jetra?
Takodje da li je eventualno umesto persuna bolje uzimati neki drugi vas caj koji cisti bubrege i sprecava stvaranje kamenca?

1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 3 godine pre

Poštovani,
mogućnost specifičnog reagovanja na bilo koji proizvod koji koristite uvek postoji. Do sada nam niko od korisnika nije prijavio simptome koje navodite tokom upotrebe Čaja „Calendulae compositum“, i smatramo da njegova upotreba ne bi trebalo da izaziva pojačano noćno znojenje. Ovu mešavinu mogu koristiti i osobe sa masnom jetrom, a posle upotrebe čaja od peršuna možete nastaviti sa Čajem kod kamena u bubregu koji olakšava tegobe, pomaže rastvaranju taloga u mokraćnim kanalima i deluje preventivno kod osoba koje su sklone stvaranju peska i kamena u bubregu.
Srdačan pozdrav,

Back To Top