Skip to content
PitanjaGrupa pitanja: Probavni traktDijareja usled hemiotwrapije
Aleksandra pitao\la 1 godina pre

Poštovani, primam hemioterapiju kao vid lečenja karcinoma dojke. Imam 84 godine. Zbog godina i manje kilaže terapiju primam na nedeljnom nivou. Problemi koji traju su vodene stolice. Pijem probiotik, dijetalna ishrana ali problem traje. Molim Vas za pomoć šta koristiti.

1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 1 godina pre

Poštovana Aleksandra,
Za ublažavanje dijareje preporučili bismo Vam upotrebu Čajne mešavine kod zapaljenja debelog creva sa prolivom (broj 15) u koji možete, po potrebi, dodati i Kapi protiv proliva.
Napominjemo da čajna mešavina sadrži i izvestan procenat herbe kantariona, čiji bi aktivni sastojci mogli uticati na pojedine lekove koji se koriste kod hormon zavisnih tumora, stoga bi o upotrebi ove mešavine trebalo da se prokonsultujete sa onkologom. 
Ukoliko Vam zbog eventualnih inteakcija sa hemioterapijom ova mešavina ne odgovara, za ublaženje dijareje možete koristiti pojedinačne čajeve od rizoma trave od srdobolje, hrastove kore, kore ploda divljeg nara ili dunjinog lista. Kapi protiv proliva ne sadrže kantarion i bezbedne su za upotrebu tokom redovne terapije.
Srdačan pozdrav,

Back To Top