Skip to content
mile pitao\la 9 meseci pre

Poštovani,molim Vas da mi preporučite koji bi čaj ili drugi Vaš proizvod mogao da koristim u slučaju \“musica pred ocima\“, koje se povremeno pojavljuju i zbog kojih slabije vidim na jedno oko. Bio sam kod oftalmologa prepisao mi je vitrex da pijem jedan period, od toga mi nije bolje. 
Unapred se zahvaljujem na odgovoru

Ključne reči:
1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 9 meseci pre

Poštovani Mile,
Preparat koji bi pouzdano delovao na ublažavanje tegoba usled „mušica pred očima“, nažalost, nemamo u proizvodnom programu. U narodnoj medicini se kod očnih bolesti preporučuje ispiranje očiju čajem od vidca 2-3 puta dnevno (koji treba uvek pripremiti svež, u sudu besprekorne čistoće i pre primene za ispiranje procediti kroz vatu i gazu kako ne bilo nikakavih biljnih elemenata u tečnosti). 
Osim ovog čaja za lokalnu primenu, kod degenerativnih bolesti oka preporučuje se pijenje čaja od lista borovnice, a svež sok ili plodovi borovnice se mogu koristiti i u ishrani.
O efikasnosti predloženih čajeva u tretmanu „mušica pred očima“ za sada nemamo dovoljno podataka, tako da bismo Vas zamolili za povratne informacije o uspešnosti tretmana, ukoliko se odlučite da ih primenite.
Srdačan pozdrav,

Back To Top