skip to Main Content

Čaj od korena odoljena,valerijana.

PitanjaGrupa pitanja: ČajeviČaj od korena odoljena,valerijana.
Nenad pitao\la 9 meseci pre

Molim vas ako biste mogli da date komentar i resite neke nedoumice oko nacina upotrebe i duzine koriscenja ovog caja koje se mogu pronaci na intenetu.

  • Tri supene kašike čaja potopiti u 6 decilitara hladne vode i ostaviti da odstoji dva sata pa procediti. Ne sme se kuvati jer biljka gubi lekovito dejstvo.
  • Preporuka je da se nakon tri nedelje upotrebe valerijane napravi pauza, da ne bi došlo do ispoljavanja eventualnih neželjenih efekata kao što su mučnina, glavobolja, pa čak i uznemirenost.

 

1 A
Institut Dr Josif Pancic odgovorio 9 meseci pre

Poštovani Nenade,
preporučujemo da čaj od valerijane pripremate prema uputstvu sa pakovanja našeg čaja:  Jednu kašičicu usitnjenog korena preliti sa 150 ml ključale vode i posle 10 minuta  procediti. Piti po potrebi nekoliko puta dnevno po šolju čaja.
Kada su u pitanju pauze u upotrebi, važno je obratiti pažnju na postojeće simptome – upotreba se može prekinuti kada se postigne željeni cilj, povlačenje tegoba. Preporuka je takođe i da, ukoliko za 2-3 nedelje redovne upotrebe ne dođe do poboljšanja, upotrebu treba prekinuti i obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije. 
Srdačan pozdrav,

Back To Top