skip to Main Content

Migresan kapsule

1,035 RSD

Ocenjeno 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

Nema na zalihama

SKU: 643056 Category:

Opis

MIGRESAN® kapsule
Biljni preparat za profilaksu migrene

SASTAV
Jedna kapsula sadrži suvi ekstrakt herbe povratića (Tanaceti parthenii herbae extractum siccum standardisatum) standardizovan na 0,15-0,30 mg partenolida po kapsuli
Pomoćne supstance: laktoza-monohidrat, kukuruzni skrob, magnezijum-stearat

DEJSTVO
Aktivni sastojci suvog ekstrakta herbe povratića, u prvom redu seskviterpenski lakton partenolid, ispoljavaju antimigrenozni efekt koji je posledica najmanje tri, meᄞusobno povezana, dejstva: 1) blokiranja sinteze eikozanoida, važnih medijatora bola i zapaljenja, 2) sprečavanja agregacije trombocita i oslobažanja serotonina iz njih i 3) inhibicije vezivanja serotonina za serotoninske receptore. Redovna upotreba preparata MIGRESAN smanjuje učestalost migrenoznih napada, kao i intenzitet i broj propratnih ataka mučnine i povraćanja.

INDIKACIJE
Profilaksa migrene

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE
Dva puta dnevno po jedna kapsula (ujutru i uveče). Za postizanje željenog efekta preparat je potrebno uzimati najmanje 6 do 8 nedelja. Dužina upotrebe preparata nije ograničena, ali se preporučuje povremeno praviti pauze, uz postepeno smanjenje doze.

NEŽELJENA DEJSTVA
Retko se javljaju uz preporučeni režim upotrebe preparata. Opisani su pojedinačni slučajevi vrtoglavice, gorušice, porasta telesne težine i inflamacije usne duplje i jezika sa otokom usana, gubitkom ukusa i ulceracijama oralne sluzokože. U slučaju pojave ulceracija treba prekinuti primenu preparata.
Nagla obustava terapije povratićem može, u pojedinim slučajevima, da rezultuje pojačanom glavoboljom, nesanicom, nervozom i zamorom. Stoga je i preporuka da se prekid terapije povratićem vrši uz postepeno smanjenje doze preparata.

KONTRAINDIKACIJE
Poznata preosetljivost na povratić i druge biljke iz porodice Asteraceae, trudnoća i dojenje.

MERE OPREZA
Nema raspoloživih podataka o primeni preparata na bazi povratića kod dece. Stoga se ne preporučuje njihova upotreba u tom uzrastu, bez prethodne konsultacije sa lekarom.

INTERAKCIJE
Iako interakcije s drugim lekovima nisu opisane tokom upotrebe preparata na bazi povratića, zbog uticaja njegovih aktivnih sastojaka na agregaciju trombocita, može se očekivati da će, u slučaju istovremene primene, doći do pojačanja efekata drugih antiagregacionih lekova, antikoagulanasa i trombolitika.

NAČIN IZDAVANJA
Preparat se izdaje bez lekarskog recepta

ROK UPOTREBE
18 meseci

NAČIN ČUVANJA
Čuvati na sobnoj temperaturi, na suvom i tamnom mestu.
Čuvati izvan domašaja dece!

PAKOVANJE
60 kapsula

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top