skip to Main Content
Akcija

Čaj od lista crnog čaja

256 RSD 218 RSD

4.0 (1 review)
SKU: 601308 Category:

Opis

ČAJ OD LISTA CRNOG ČAJA  –  Moć bilja

Sastav:  
List crnog čaja (Theae folium)

Osobine: List crnog čaja dobija se fermentacijom lista zelenog čaja i sadrži katehine i  katehinske derivate (tein, teofilin, teobromin, kafein, epikatehin, epigalokatehin), tanine, polifenole, fenolne kiseline, amino-kiseline, monoterpene, minerale (aluminijum, mangan, fluor), etarsko ulje i vitamin C.
Aktivni sastojci LISTA CRNOG ČAJA deluju antioksidativno i osvežavajuće na centralni nervni sistem, prisutni tanini deluju adstringentno a katehinski derivati deluju povoljno na kardiovaskularni, respiratorni i urinarni sistem.

Upotreba CRNOG ČAJA preporučuje se : kod upale sluzokože organa za varenje praćene dijarejom, kao blag diuretik, kod povišenog nivoa holesterola u krvi, kao i za poboljšanje koncentracije i osveženje, kod umora. Tradicionalno, crni čaj se koristi kao čaj za uživanje, kao preventiva mnogim bolestima i kao napitak za održanje željene telesne težine.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja izbegavati upotrebu većih količina crnog čaja.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Usled sadržaja tanina, može doći do usporene resorpcije određenih lekova, naročito preparata gvožđa, stoga se preporučuje pauza od 30 minuta između uzimanja lekova i upotrebe čaja.

Način pripreme i upotrebe čaja: Kafenu kašičicu lista crnog čaja preliti sa 200 ml ključale vode.  Sud poklopiti i ostaviti  da odstoji 3 do 5 minuta. Procediti i piti 2 do 3 šolje čaja dnevno.

Pakovanje: 80 g

1 recenzija za Čaj od lista crnog čaja

  1. Sinisa

    Dobar caj. Steta sto nema vise podataka o njemu

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top