skip to Main Content
+381-13-2517-559 institut@mocbilja.rs Na svaku porudžbinu veću od 1.000 dinara isporuka putem AKS expressa je BESPLATNA!
PRAVO VREME ZA BEBE

PRAVO VREME ZA BEBE

Statistika pokazuje da je broj parova koji imaju problema da ostvare svoju želju za roditeljstvom poslednjih nekoliko decenija u porastu. Razlozi za odlaganje roditeljstva su različiti, pojedini su sasvim lične prirode a ima i opštih, kao što je osećaj nesigurnosti usled nestabilnosti radnih mesta, nedovoljnih primanja i nerešenih stambenih pitanja, koji se prisutni kod velikog broja mladih osoba. Kada se najzad ispune potrebni preduslovi, neretko se događa da se par nađe u situaciji da do trudnoće ipak ne dolazi ni posle godinu dana redovnih seksualnih odnosa sa ciljem začeća.

Psihički faktor, napetost i stres, prisutni kod oba pola značajno doprinose nastanku steriliteta, čiji uzroci mogu biti veoma različiti a zastupljen je u skoro jednakom procentu i kod muškaraca i kod žena. Na ublažavanje napetosti veoma povoljno deluje upotreba čaja od lista matičnjaka, koji se u letnjim danima može pripremiti i kao « ledeni čaj ».

Za plodnost žena od velikog su značaja godine starosti: mogućnost pojave steriliteta je duplo veća kod žena od 35-45 godina nego kod žena do 35 godina starosti. Uzroci neplodnosti mogu biti i hormonski poremećaji, neredovni ciklusi, izostanak ovulacije, česte upale jajnika, priraslice na jajovodima, policistični jajnici i miomi materice. Upale vaginalne sluzokože i bakterijske infekcije uro-genitalnog sistema takođe otežavaju začeće. Naša Čajna mešavina « S » namenjena je ženama koje imaju problema sa začećem jer povoljno utiče na regulisanje hormonske aktivnosti, uspostavljanje redovnog menstrualnog ciklusa i ovulaciju, kao i na ublažavanje evenualnih upala reproduktivnih organa. Kod vaginalnih infekcija redovna upotreba Čajne mešavine za ispiranje i intimnu negu žene i Kantarion vagitorija omogućava brz oporavak vaginalne sluzokože. Tradicionalno, kao pouzdano sredstvo u narodnoj medicini, ženama koje imaju problema sa začećem preporučuje se upotreba čaja od herbe očajnice (macine trave). Važno je napomenuti da po začeću treba prekinuti sa upotrebom Čajne mešavine « S » i herbe macine trave.

Na plodnost muškaraca godine starosti imaju manje uticaja iako i kod njih posle 45-te mogu biti jedan od faktora. Osnovni uzroci steriliteta kod muškaraca su smanjen broj ili potpuno odsustvo spermatozoida i njihova smanjena pokretljivost, a takođe veoma nepovoljan uticaj imaju i infekcije urogenitalnog trakta koje obavezno treba sanirati pre planiranja začeća, kao i problemi sa potencijom. Za povećanje broja i pokretljivosti spermatozoida tradicionalno se preporučuje upotreba čajne mešavine od jednakih delova herbe zdravca, herbe rtanjskog čaja, grčkog semena i ploda peršuna. Jednu ravnu supenu kašiku čajne mešavine preliti šoljom ljučale vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti. Piti 2 puta dnevno po šolju čaja pre obroka.

Problem neplodnosti, bez obzira na uzroke, stresan je i za ženu i muškarca, zato je za svaki par važno međusobno razumevanje, podrška, istrajnost i posvećenost zajedničkom cilju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top
--------------------------